Omega Speedmaster Gemini IV 40th Anniversary 2005

Kuvaus

OMEGA SPEEDMASTER GEMINI-IV

Harvinainen Omega Speedmaster Professional Gemini IV vuodelta 2005. Ref. 3565.80. Suomikello. Full-set. Kaikki laatikot ja paperit. Limited edition no. 1224/2005. Kello on lähes uudenveroisessa kunnossa. Virheetön sininen panda-kellotaulu punaisella 1965-2005 tekstillä. Kellotaulussa on rodinoidut osoittimet ja sitä suojaa Omegan hesaliitti lasike. Omegan 1861 manuaalivetoinen kronografikoneisto on huolella testattu ja säädetty. Uudenveroinen teräskuori on roiskevesitiivis. Kellossa on alkuperäinen teräsranneke. Kuoren koko on 42mm.

Kellolla on 12kk huoltotakuu.

GEMINI IV

Gemini-4 oli NASA:n toinen miehitetty avaruuslento. Tuolla lennolla astronautti Edward “Ed” White teki ensimmäisenä amerikkalaisena astronauttina avaruuskävelyn. Avaruuskävelyn aikana hän käytti kahta NASA:n juuri avaruuslennoille hyväksymää Omega Speedmaster 105.003 mallia. Toinen astronautti lennolla oli astronautti James McDivitt, joka toimi myöhemmin mm. Apollo 9 lennolla komentajana.

Omega esitteli Speedmaster Gemini-4 mallin vuonna 2005. Tällä mallilla Omega juhlisti tuota 40-vuotta aiemmin tapahtunutta ensimmäistä avaruuskävelyä ja sen mukana myös ensimmäistä Omega Speedmaster mallia lentomoduulin ulkopuolella.

Omega valmisti näitä kelloja 2005 kappaletta ja niille tehtiin oma Limited Edition laatikko sekä jokaiseen kelloon kuuluva numeroitu todistus. Sinisen kellotulun ja sinisen lasisarjan lisäksi erikoisuutena on takapohjassa, safiirilasin päällä oleva GEMINI-4 lentotunnus. Punaisen tunnuksen teksti on “First space walk, McDivitt, White“. Takapohjan reunalla kiertää kaiverrettu teksti: First space walk 40th anniversary.  Nämä kellot ovat tällä hetkellä harvinaisia ja hyvin haluttuja keräilijöiden keskuudessa.