Omega Marine Chronometer 1516 vuodelta 1977

Kuvaus

OMEGA MARINE CHRONOMETER

Harvinainen Omega Marine Chronometer ref. 198.0082 vuodelta 1977. Full-set, suomikello. Alkuperäinen kellotaulu ja osoittimet. Teräs-kulta kuori on hienossa kunnossa. Koneisto on cal.1516 ja se käy yhä sekunnintarkasti. Kelloon on juuri tehty täydellinen kuorihuolto. Kellossa on alkuperäinen, kelloon kuuluva teräsranneke. Takapohjassa on ensimmäisen omistajan nimikaiverrus. Se voidaan poistaa tarvittaessa. Kuoren koko on 32,7 x 44mm.

Kellon mukana tulee alkuperäinen Besançonin Observatorion käyntitodistus alkuperäisessä kansiossa (päivätty 1977), ostokuitti vuodelta 1982, Perkko Oy:n Marine Chronometer dokumentti ja punainen Omegan laatikko.

Kellolla on 6kk huoltotakuu.

Omega Marine Chrnometer mallin koneisto Megaquarz 2400 on yhä maailman tarkin ei-lämpötilakompensoitu kvartsirannekello ja se oli ensimmäinen rannekelllo jota voitiin kutsua nimellä “Marine Chronometer”. Koneisto poikkeaa rakenteeltaan täysin kaikista muista Omegan valmistamista kvartsikoneistoista. Kelloa valmistettiin kolmea eri versiota 1510, 1511 ja 1516. Tällä hetkellä on tiedossa, että näistä yhteensä 5682 kelloa on saanut Besançonin Observatorion käyntitodistuksen.

Observatoriossa kelloille tehtiin mekaaninen rasitustesti, magnetismitesti sekä käyntivariaatiotestit eri lämpötiloissa ja käyntiasennoissa yhteensä 63 päivän ajan. Testit läpäisseelle kellolle tehtiin käsin yksilöllinen, numeroitu, koneistokohtainen todistus. Koneiston numero on myös kaiverrettu kultalevyyn, joka on liimattu kuoren ulkopuolelle.