18k Rolex Submariner 1680 vuodelta 1975

Kuvaus

18K ROLEX SUBMARINER

Hyvin harvinainen 18k Rolex Oyster Perpetual Submariner ref.1680 vuodelta 1975. Kellossa on alkuperäinen tritium-lume ”nipple-dial” kellotaulu ja -osoittimet. Kellotaulu on ollut alun perin sininen, mutta se on ajan myötä muuttunut kauniin ruskeaksi. Sininen väri on yhä nähtävänä taulun reunassa, kun koneisto on irrallaan kuoresta. Bezel on alkuperäinen fat-font mallia sini-hopea värityksellä. Bezelissä on alkuperäinen pieni tritium-lume-dot. Kellon 18k kultakuori on alkuperäiskuntoinen, sitä ei ole hiottu tai kiillotettu. Kuoressa on käytön jälkiä, mutta se on silti erittäin hyväkuntoinen ja korvakkeiden viisteet ovat yhä näkyvissä. Kuoren 18k nuppi on alkuperäinen, kuten on myös teräs nuppiputki. Kello on yhä vesitiivis. Kuoren koko on 40mm.

Kellossa on Rolexin cal.1575 kronometri automaattikoneisto. Koneisto on juuri testattu sekä käyntitarkkuuden että automaattireservin osalta ja se toimii loistavasti. Alkuperäinen 18k Oyster-ranneke on hienossa kunnossa ja kevyesti kunnostettu. Lukon sisällä on jatko-osa (divers extension), jos kelloa haluaa käyttää märkäpuvun pällä. Tämän varhaisen Oyster kultaranteen jatkopalojen kiinnitys tapahtuu kultatapin ja kiristysputken avulla. Tämä harvoin Rolexin käyttämä rakenne on alkuperäinen.

Kellon mukana tulee alkuperäinen ja harvinainen Rolexin sisä- ja ulko laatikko, Rolex lompakko, vuoden 1975 kalenteri, käyttöohje/takuutodistus (Your Rolex) ja käännöspaperi sekä punainen kronometri tagi. Ei kronometri todistusta. Kellon sarjanumeron mukainen valmistusvuosi on 1975 (Bob’s serial list). Kello/ref/sarjanumero on tarkistettu Rolexilta.

Kellolla on 12kk huoltotakuu.

Rolex esitteli kultaisen Submariner 1680 mallin vuonna 1969. Ensimmäinen versio oli mustalla ”meters first”, ”nipple dial” kellotaululla ja mustalla bezelillä. Mustan kellotaulun oheen tuli tarjolle myös sininen versio sinisellä bezelillä vuonna 1971. 18k kultainen Submariner 1680 oli tuotannossa vuoteen 1979 asti.

Vintage mallien lähes kaikki sinitauluiset mallit muuttuivat ajan myötä vaihtelevassa määrin purppuran ja ruskean eri sävyihin. Alkuperäiset kellotaulut, silloin kun väri on tasainen sininen, purppura tai ruskea ovat arvostetuimpia.

Bezelissä sininen anodisoitu väri pysyi huomattavasti paremmin, vain haalistuen ajan kanssa. Bezelit ovat kelloissa usein vaihtuneet uusiin huoltojen yhteydessä ja alkuperäiset fat-font mallit ovat harvinaisia. Alkuperäisissä sinisissä bezeleissä numerot ja viivat oli tehty hopealla sinisellä pohjalla. Myöhemmissä malleissa hopea korvautui kullan värillä.