18k Omega Automatic pukukello vuodelta 1950

Kuvaus

OMEGA PUKUKELLO

Harvinainen 18k Omega Automatic pukukello vuodelta 1950. Suomalaisella historialla ja alkuperäisillä Omegan laatikolla ja papereilla. Hyväkuntoinen, alkuperäiskuntoinen waffle tyyppinen hopeoitu kellotaulu ja kullatut Dauphine osoittimet. 18k kuori on valmistettu Argentiinassa, kuten on myös 18k kultainen ranneke. Kellossa on Omegan cal.351 automaattikoneisto (sn. 12336219). Koneiston toiminta on tarkastettu ja testattu ja se toimii erittäin hyvin. Kellon kultakuoret ovat täysin alkuperäiskuntoiset. Kuoren koko on 35mm.

Kellon mukana myös ruskea mokkanahkainen ranneke punakullatulla Omegan soljella, Omegan alkuperäinen sertifikaatti ja vihreä Omegan kellolaatikko.

Kellolla on 12kk huoltotakuu.

PROVINIENSSI

Tämän kellon on hankkinut suomalainen merimies, joka toimi suomalaisen rahtilaivan purserina 1940-50-luvun vaihteessa Etelä-Amerikan linjalla. Kello on ostettu El Meridiano-liikkeestä, joka toimi Puerto Madero-satama-alueen läheisyydessä osoitteessa 343 San Martin.

INDUSTRIA ARGENTINA

Juan Perónin hallintokaudella 1946-1955 (1973-1974) Argentinassa oli vallalla Peronismi tai Justicialismo jonka aikana Perón otti valtion kontrolliin maahantuonnin ja ulkomaankaupan. Perónin ideoiman viisivuotissuunnitelman myötä Argentiina pyrki tulemaan omavaraiseksi kaikilla yhteiskunnan osa-aluelilla. Tämä koski myös kelloteollisuutta. Argentiina ei kuitenkaan voinut valmistaa kellojen koneistoja itse, joten niiden maahantuonti oli Peronismin aikana mahdollista. Kuitenkin kaikkien ulkomailla valmistettujen kultakuoristen kellojen maahantuonti kiellettiin. Useat kellovalmistajat kuten Omega, Girard Perregaux ja Jaeger LeCoultre, joilla oli Argentiinassa oma edustaja, kiersivät tätä kultaesineiden kieltoa teettämällä kellojen kuoret Argentiinassa. Tämä Industria Argentina tuotanto oli erittäin korkealaatuista ja kellojen kohdalla vastasi laadultaan Sveitsiläisten yritysten valmistamia kuoria.

Kellokuorien kansallista tuotantoa tapahtui myös Suomessa, Yhdysvalloissa, Englannissa ja monissa muissa maissa 1940-60-luvulla. Useimmiten maahantuojan paikallisesti valmistetamien kellokuorien tarkoituksena oli kiertää jalometallien ja viimeisteltyjen arvoesineiden korkeita tulleja. Useimmiten nämä kansalliset kuorituotannot tehtiin kellotehtaiden hyväksynnällä ja silloin kuoressa oli kansallisten tunnusten lisäksi koneiston valmistajan leima.

Tämä kello on leimattu tuolla Industria Argentina leimalla sekä takapohjassa että kultaranteen lukossa.