18k Movado Grand Complication taskukello 1920-luvulta

Kuvaus

MOVADO GRAND COMPLICATION TASKUKELLO 1920-LUVULTA

Hyvin harvinainen 18k kultainen Movado Grand Complication minuuttirepeteeri taskukello kuunkierto, kalenteri ja kronografi mekanismilla 1920-luvulta. Juuri täydellisesti restauroitu kokonaisuus.

Kellossa on suurikokoinen 18k kultakuori ja valkoinen, virheetön emalitaulu, jossa on normaalin aikanäytön (tunti, minuutti ja sekunti) lisäksi kuukaudenpäivät, viikonpäivät, kuukausi sekä kuunkierto omalla sinisellä emali-kulta kuukiekolla. Kellossa on myös kronografi ajanotto 0-60s. Koneisto on varustettu minuutti repeteeritoiminnolla eli painettaessa kyljessä olevaa repeteeripaininta, kello lyö kahteen lyöntilankaan kellonajan. Ensin tunnit yhdellä vasaraalla (matala), sitten varttitunnit tuplalyönteinä ja lopuksi minuutit (korkea). Kronografin käynnistäminen, pysäytys ja nollaus toimii omalla kultaisella painimellaan. Kalenteri mekanismin voin täsmäyttää tätä varten kellotaulun kyljessä olevilla vivuilla. Kellotaulu ja koneisto on suojattu aidolla, hyvin ohuella savonnette-lasilla.

Kellolla on 12kk huoltotakuu. Kellon mukana voi hankkia myös kultaiset vitjat (useita vaihtoehtoja).

Kellon välipohjassa on kaiverrettu teksti: Fabrique Movado, surete, Expositions Universelles, Paris 1900, Liège 1905, Grand Diplome D´honneur, Chronographe Quantimes, Phases de lune, Repetitions á Minutes, no. 221315.

Grand Complication termi tarkoittaa ranne-tai taskukelloa, jossa on normaalin aikanäytön lisäksi vähintään kolmenlaisia lisämekanismeja. Ajanotto toimintoja (kronografi, seconde-morte, split-second tms.) Kalenteri toimintoja (kalenteri, vuosikalenteri, perpetuaali kalenteri, tähtiaikanäyttö tms.) sekä lyöntilaite (repeteeri, musiikkilaite, passing-strike, herätys tms.). Monimutkaisin Grand Complication taskukello joka tunnetaan on nk. Patek Philippe Henry Graves Supercomplication jossa on yhteensä 24 erillistä komplikaatio mekanismia.

Sold