Rolex GMT-Master “Gilt” ref.1675 vuodelta 1965

Kuvaus

ROLEX GMT-Master ref.1675 “Gilt”

Harvinainen Rolex GMT-Master ref.1675 vuodelta 1965. Täysin alkuperäinen Gilt-Gloss kellotaulu. Kellotaulun tritium-lume on alkuperäinen ja täydellinen. Alkuperäiset tritium osoittimet ja harvinainen GMT-osoitin pienellä kullanvärisellä kärjellä. Rolex cal.1570 automaattikoneisto on hyvässä kunnossa. Kuoren takapohjassa on leima II/65. Kellotaulussa on kullanväriset merkinnät. Alkuperäinen kauniisti ikääntynyt 1675 FAT-font bezel yksiportaisella taustalla.

Rolex ref.7206 riveted Oyster teräsranneke 58 päätypaloilla. Leimattu 1/69. Kuoren koko on 40mm. Erittäin hieno ja harvinainen kokonaisuus. Kellon mukana tulee hieno aikaan sopiva Rolexin sisä ja ulkolaatikko.

Rolex “GILT” kellotaulut 1962-67

Gilt-kellotaulujen valmistusprosessi poikkesi selvästi myöhempien nk. tampopainettujen kellotaulujen valmistuksesta. Gilt-menetelmässä pohjametallin päälle maalattiin kiiltävä ja kova emalimaali. Maalauksen päälle tehtiin negatiivimaski joka sisälsi kirjaimet ja numerot. Tämän jälkeen taulu syövytettiin, jolloin pohjametalli tuli näkyviin syövytetyistä kohdista. Todennäköisesti syövytetty pinta tämän jälkeen kullattiin, jotta oksidikerrosta ei pääse muodostumaan. Mikroskoopilla tutkittaessa gilt-kellotaulussa näkyykin kirjaimien kohdalla syvennykset. Lopuksi loistemassa siirrettiin tampopainomenetelmällä tai suoraan käsin maalaamalla kellotauluun. Gilt kellotauluista tunnetaan useita eri variaatioita joissa osassa on käytetty myös kullanväristä maalia ja/tai lehtikultaa tekstien merkkaamiseen.

Gilt kellotauluja löytyy Rolexin lisäksi useiden muiden valmistajien kelloista kuten Heuer, Universal, Longines, Omega ym.

Rolex kellotaulut alkaen 1967-

Vuodesta 1967 alkaen Rolex siirtyi käyttämään kokoonaan tampopainomenetelmää. Siinä kellotaulun pohjametallin päälle tehdään aluksi pohjustus ja maalaus. Alkuvaiheessa mattapintainen maalia (1967-83) ja myöhemmin kiiltäväpintaista (1984-). Maalauksen päälle siirretään painotyynyllä kaikki tekstit ja numerot taulua varten kaiverretusta painolevystä. Kaikki tekstit ovat kellotaulun maalauksen päällä.

Sold