Rolex GMT-Master 1675 GILT vuodelta 1966, FULL-SET

Kuvaus

ROLEX GMT-MASTER 1675

Hyvin harvinainen Rolex Oyster Perpetual GMT-Master 1675 Gilt vuodelta 1966. Suomikello, alkuperäisillä papereilla.

Kellossa on virheetön, alkuperäinen gilt/gloss kellotaulu kullan värisillä teksteillä ja tritium lumella. Kellotaulun Flat-short minuuttiosoitin ja flat -mallinen tuntiosoitin ovat alkuperäiset. Punainen GMT-osoitin on pienellä kolmio-kärjellä. Osoittimien tritium loistemassa loistaa yhä voimakkaasti UV-valolla aktivoituna. Lasisarjassa on vakiomallinen teräsrunko, jossa on kauniisti ikääntynyt 24h fat-font, red-back bezel insert. 

Kellon teräsrunko on alkuperäiskuntoinen ja keskirungon alkuperäiset viisteet ovat selvästi näkyvissä.  Kellossa on 1675 RCG (rounded case guard) kuori, jossa nupin yläosan tason viiste on lyhyempi kuin myöhemmissä malleissa. Takapohjan sisäpuolella on vuosileima II/65. Takapohjan rihlauksessa on avausjälkiä. Teräskuori on yhä vesitiivis, testattu +5.9/0,7 bar. Kuoren koko on 39mm.

Rolex cal.1570-GMT koneisto on juuri täydellisesti kunnostettu ja se toimii moitteettomasti. Koneiston sarjanumero täsmää kronometrisertifikaatin numeroon. Koekäytössä kronometritodistuksen maininta: Especially good results sai uudelleen vahvistuksen. Kello käy erittäin tarkasti.

Kellossa on Rolex ref. 7206/64 Oyster-Rivet teräsranneke. Rannekkeen lukossa on vuosileima on 1/67.

Kellon mukana tulee sen alkuperäinen Rolex Coffin-tyyppinen flat-top suojalaatikko, Rolexin tehtaan käsin täytetty kronometritodistus päivätty 8.3.1966, takuutodistus Kultakönni liikkeestä päivätty 15.10.1966, GMT-Master malli esite/käyttöohje,  GMT-Master kortti sekä Rolexin vihreä dokumentti kotelo.

Kellolla on 12kk huoltotakuu.

POHJALAINEN GMT-MASTER

Kello tuli meille Pohjanmaalta, ensimmäisen omistajan suvulta. Kellon alkuperäinen omistaja oli pohjalaisen maatilan omistajan poika, joka oli ostanut kellon Kultakönnin liikkeestä lokakuussa vuonna 1966.

FULL-SET

On aina hyvin harvinaista, että 56 vuotias Rolex GMT-Master on säilynyt hyväkuntoisena ja alkuperäisillä papereilla.  Vielä harvinaisempaa on, että tämä tapahtuu Suomessa, jossa ei yleensä ole ollut tapana säilyttää kellojen papereita. Tämän kellon kohdalla kuitenkin kävi toisin ja kellon kaikki alkuperäinen dokumentaatio on säilynyt.

 

Sold