Rolex Explorer II 1655 Freccione vuodelta 1974

Kuvaus

ROLEX EXPLORER FRECCIONE

Harvinainen Rolex Oyster Perpetual Explorer II 1655 vuodelta 1974. Huippukuntoinen ja juuri Lindroosilla huollettu yksilö. Virheetön ja kauniisti ikääntynyt Mk2 musta kellotaulu tritium-lumella ja alkuperäiset tritium osoittimet. Lollipop keskisekunti osoitin.  Alunperin punainen nuoliosoitin ”freccione” on muuttunut oranssiksi. Teräsbezel on harvinainen ja valmistusvuoden alkuperäinen Mk2 malli. Kuoren koko on 39mm.

Kellossa on Rolexin cal. 1575GMT automaattikoneisto. Koneisto on juuri huollettu. Kellossa on Rolexin Oyster 78360/580 teräsranneke. Ei laatikkoa/papereita.

Kellolla on Rolexin 24kk huoltotakuu.

FRECCIONE

Rolex esitteli Explorer II 1655 mallin vuonna 1971. Malli oli alunperin tarkoitettu mm. luolasukeltajien käyttöön. Kellossa on kiinteä teräksinen lasisarja ja suurikokoinen, punainen nuolimainen GMT-osoitin. Bezelin ja GMT-osoittimen avulla luolasukeltajan oli helpompi pitää kiinni vuorokausirytmistä pimeässä luolassa. Tämän nuoliosoittimen vuoksi mallia kutsutaan keräilijöiden keskuudessa nimellä Freccione, (italia: nuoli).

Tuotannon ensimmäisinä vuosina kellotauluissa Rolexin kruunulogo oli nk frog-foot mallia ja kellotaulun alaosassa oli T-Swiss-T merkintä osoittamassa loistemassan aktivoivaa tritiumia. Myöhemmissä tauluversioissa tritium-merkintä muuttui muotoon Swiss-T<25.  Freccione malleissa oli käytössä vuosina 1971-73 suora keskisekunti osoitin. 1974 Rolex siirtyi käyttämään pimeässä helpommin näkyvää lollipop-mallia. Explorer II 1655 mallin valmistus päättyi vuonna 1984.