Omega Speedmaster Professional ref.105.012-65 vuodelta 1965

Kuvaus

Harvinainen Omega Speedmaster ref.105.012-65 vuodelta 1965. Juuri täysin huollettu cal.321 koneisto. Kello on valmistettu koneiston sarjanumeron ja kuoren ref.numeron mukaan vuonna 1965.  Kuorta ei ole kiillotettu/hiottu huollon yhteydessä. Kellon koko 42mm ilman nuppia. Suomikello, kellon koko omistushistoria on tiedossa ja toimitetaan kellon mukana uudelle omistajalle.

Alkuperäinen, ruskeaan sävyyn värittynyt DO90 lasisarja ja virheetön, kauniisti ikääntynyt tritium kellotaulu, close T mallia. Alkuperäiset tritium osoittimet. Harvinainen alkuperäinen nuppi. Takapohja on viimeinen malli jossa oli kaksoisviiste. Kuoressa on pieniä käytön jälkiä, muuten erittäin hyväkuntoinen. Ranneke on italialainen, käsin ommeltu nahkaranneke.

Neil Armstrong käytti juuri tätä ST 105.012 mallia kuuhunlaskeutumisen yhteydessä.

Omegan museon Extract from Archives todistuksen mukaan tämä kello on toimitettu v.1966 Yhdysvaltoihin.

Kellon ensimmäinen omistaja oli Oululainen insinööri, ralliautoilija, Pohjola-rallin pitkäaikainen kilpailujohtaja ja Oulun Urheiluautoilijoien kunniapuheenjohtaja Algot Kettunen. Hän osallistui itse rallikilpailuihin 1960-luvulta alkaen autonaan mm. Morris Mini Cooper S. Hänen insinööritoimisto suunnitteli mm. Tähtiniemen sillan Heinolassa.  

Lisätiedot

Paino 0,1 kg

Sold