Omega Speedmaster MkII “Chocolate” vuodelta 1973

Kuvaus

OMEGA SPEEDMASTER MKII

Harvinainen Omega Speedmaster Professional Mk II Chocolate vuodelta 1973. Ref 145.014. Kellossa on harvinainen kauniin ruskea Chocolate Brown kellotaulu. Kellotaulussa ja osoittimissa on tritium loistemassa. Teräskuori on hyväkuntoinen. Kuori on roiskevesitiivis, testattu +3.0/-0,7 bar.  Kuoren halkaisija on 41mm.

Omegan cal. 861 manuaalivetoinen kronografikoneisto on täydellisesti kunnostettu.

Teräsranneke on Omegan alkuperäinen ref. 1162 malli. Ei laatikkoa/papereita.

Kellolla on 24kk huoltotakuu.

SPEEDMASTER Mark II

Omega Speedmaster Mark II esiteltiin vuonna 1969. Mark II mallin myötä Omega esitteli aiempaa virtaviivaisemman Speedmaster mallin, jossa oli sama Lemania 1861 pohjainen koneisto kuin Speedmaster Professional -mallissa, mutta pienemmässä 41mm kuoressa.  Mark II oli myös ensimmäinen Speedmaster malli, jossa Hesaliitti-akryylilasi oli korvattu vahvalla mineraalilasilla.

Kellosta esiteltiin neljä eri versiota: teräskuorinen mustalla ja harmaa-punaisella racing-taululla sekä 18k kultainen ja 80 mikronin kullattu versio.

Speedmaster Mk II -malli oli myös käytössä yhdessä ALASKA-PROJECT prototyypissä, jonka Omega valmisti NASA:lle 1970-luvun alussa.

CHOCOLATE KELLOTAULU

Omega Speedmaster mallien kellotaulut valmisti 1950-1960-luvulla Jean Singer & Cie. Kellotaulut olivat pohja materiaaliltaan messinkiä, joka ensin lyötiin muotoon, puhdistettiin ja pohjustettiin ennen pinnoitusta. Kellotaulun musta väri saatiin sinkki-nikkeli sekoituksesta elektrolyysikylvyssä. Mustaksi pinnoitetun taulun päälle tehtiin suojalakkaus, jonka tarkoitus oli estää nikkelipinnan oksidoituminen. Lakkaus ei kuitenkaan ollut aina tasalaatuista ja tämä mahdollisti kellotaulujen värimuutokset.

Vuosien 1957-1960 Speedmaster mallien kellotaulut ovat lähes aina oksidoituneet vaalean- tai tumman ruskeaksi. Tämä on tapahtunut hapen, lämmön, UV-valon ja kosteuden yhteisvaikutuksesta. Pienessä osassa 1960-luvun puolivälin kellotauluja on myös havaittavissa värimuutoksia.

1969 Singerin tehtaalla tapahtuneen prosessivirheen vuoksi, osassa Speedmaster kellotauluja suojalakkaus jäi hyvin ohueksi ja kellotauluissa tapahtui voimakas oksidoituminen. Kun virhe huomattiin, niin prosessia muutettiin ja nitroselluloosalakka korvattiin synteettisellä lakalla, jonka jälkeen värimuutoksia ei enää tapahtunut.

Omega esitteli Speedmaster MkII mallin vuonna 1969 ja on oletettavaa, että suuri osa tuotannon kellotauluista valmistettiin tuona samana vuonna.

5 500,00 

1 varastossa

Payment methods