Omega Speedmaster 35th Apollo-Soyuz limited edition 2010

Kuvaus

OMEGA SPEEDMASTER APOLLO-SOYUZ 35TH

Harvinainen Omega Speedmaster Professional Apollo-Soyuz 35th Anniversary vuodelta 2010. Limited edition nr. 1718/1975. Full-set, kaikki laatikot ja paperit (2013). Tässä kellossa on virheetön meteoriitti-kivi-kellotaulu ja teräksen väriset superluminova-osoittimet. Safiirilasi ja musta Takymetri bezel. Teräskuori ja alkuperäinen Omegan teräsranneke on hienossa kunnossa.

Omegan cal. 1861 manuaalivetoinen koneisto on huollettu n.2018, nyt testattu/säädetty ja se toimii hienosti. Kellon alkuperäisen teräsranteen lisäksi mukaan tulee Longitudin mallistosta musta, käsintehty nahkaranneke. Alkuperäisessä harmaassa Apollo-Soyuz kellolaatikossa on joitain käytön merkkejä, mutta yleiskunto on hyvä. Suojalaatikko on uudenveroinen. Mukana on kaikki alkuperäiset takuukortit ja käyttöohjeet.

Kellolla on 12kk huoltotakuu.

Historiaa

Apollo-Soyuz yhteislento (Apollo-Soyuz Test Project, ASTP) oli Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton avaruusohjelmien ensimmäinen yhteislento joka tapahtui heinäkuussa 1975. Yhteislennolla oli useita tieteellisiä tavoitteita, mutta ensisijaisesti tarkoitus oli vähentää maiden välisiä jännitteitä vuosikymmenten polittisten ristiriitojen ja avaruuskilpailun jälkeen. Lento päättyi Apollo ja Soyuz luotaimien telakoitumsen 17.7.1975. Telakoitumisen mahdollisti  USA:n ja Neuvostoliiton yhteistyössä valmistama telakoitumismoduuli. Telakoitumisen jälkeen astronautit Thomas Stafford, Vance Brand sekä Donald Slayton tapasivat kosmonautit Aleksey Leonov ja Valery Kubasovin, vaihtoivat keskenään lippuja ja lahjoja sekä suorittivat yhdessä tieteellisiä kokeita.

Omega oli mukana Apollo-Soyuz lennon valmistelussa ja toimitti Omega Speedmaster kellot sekä NASA:n että Neuvostoliiton astronauteille.

Heti lennon jälkeen italialainen Omegan edustaja De Marchi (Turin) toi myyntiin 500kpl erän Omega Speedmaster Professional kelloja, joiden kellotaulussa oli tämän lennon Apollo-Soyuz logo. Nämä ensimmäiset Omegan Apollo-Soyuz kellot olivat tarkoitettu Italian markkinoille ja niiden takapohjassa oli myös merkintä I (italy) sekä sarjanumero. Nämä ensimmäiset kellot ovat äärimmäisen harvinaisia ja hyväkuntoiset yksilöt voivat maksaa jopa 35-40.000€.

Muut Apollo-Soyuz kellot

1995 Omega valmisti kultaisen Speedmaster mallin nahkaranteisena juhlistamaan 20-vuotta aiemmin tapahtunutta Apollo-Soyuz lentoa. Tätä mallia valmistettiin 200kpl erä.

2000 Omega valmisti 25-vuotis juhlamallin, myös kultakuorella ja tällä kertaa myös kultaranteisena. Tämä erä oli vain 50 kelloa.

Tämä meidän kello kuuluu kolmanteen erään kelloja, joita valmistettiin 1975 kpl vuonna 2010 kun oli tullut 35-vuotta täyteen Apollo-Soyuz lennosta.