Omega Seamaster 120m Jacques Mayol vuodelta 1980

Kuvaus

OMEGA SEAMASTER PLONGEUR DE-LUXE

Harvinainen Omega Seamaster 120m Plongeur De-Luxe Jacques Mayol ref. 196.0185. Sarjanumeron 4433xxxx mukainen valmistusvuosi on 1980. Kellossa on huippukuntoinen musta tritium kellotaulu ja -osoittimet. Musta bakeliitti lasisarja on virheetön ja teräskuori on hyvässä kunnossa. Kuori on yhä roiskevesitiivis. Kellon koko on 37 mm.

Tässä Seamaster 120 mallissa on Omegan cal. 1337 kvartsikoneisto. Koneisto toimii erittäin hyvin.

Kellossa on mallin alkuperäinen Omega 1382/381 teräsranneke. Rannekkeen lukossa on 25 mm pikasäätö, jonka avulla kellon voi sovittaa toimimaan sekä ranteessa tai märkäpuvun päällä.

Kellolle on tehty täydellinen huolto 2017. Ei laatikkoa/papereita.

Kellolla on 12kk huoltotakuu.

JACQUES MAYOL

Francais Jacques Mayol (1927 – 2001) oli ranskalainen vapaasukeltaja. Mayol oli vuonna 1976 onnistunut ensimmäisenä vapaasukeltajana saavuttamaan 100 metrin syvyyden, mutta 101 metrin raja rikkoutui vasta 4 marraskuuta 1981.

Sukellus tapahtui Italiassa, Elban saaren edustalla. Omega oli mukana sponsoroimassa Jacques Mayolin sukellusryhmän toimintaa ja Mayol käytti ennätyssukelluksen aikana Omegan juuri kehittämää ohutta Seamaster 120m sukeltajankelloa. Hän onnistui vielä parantamaan ennätystään vuonna 1983 sukeltaessaan 105 metrin syvyyteen.  Hän vetäytyi vapaasukellus kilpailuista vielä samana vuonna ja keskittyi vedenalaisiin arkeologisiin tutkimuksiin.

Vuonna 1988 valmistunut Luc Bessonin ohjaama elokuva The Big Blue, pohjautuu Jacques Mayolin ja hänen ystävänsä sekä kilpakumppaninsa Enzo Maiorcan väliseen tarinaan. Mayol oli elokuvan yksi käsikirjoittajista. Mayol kirjoitti myös kirjan Homo Delphinus: the Dolphin Within Man. Julkisuudessa häntä kutsuttiinkin nimellä Dolphin man.

PLONGEUR DE-LUXE

Omega suunnitteli Seamaster 120m mallin hyvin ohueksi, jotta sitä olisi helppo käyttää sekä veden päällä että sen alla. Kellon kierrenupin/nuppiputken innovatiivinen rakenne varmisti sen, että nuppia ei voi kiertää auki vahingossa. Tuntiosoittimen ja kalenterin säätö tapahtuu nupista. Minuuttiosoittimen ja sekuntiosoittimen siirto tapahtuu painimesta, joka on kellon kyljessä.

Kelloa valmistettiin kolmella eri materiaalilla: teräs, teräs-kulta ja 18k kulta. Omega käyttikin tästä kellosta kuvausta Plongeur De-Luxe ja mainoksissa tekstiä 120 meters underwater, a diving watch and above water? A coctail watch.