Omega Constellation Chronometer Pie-Pan vuodelta 1953

Kuvaus

OMEGA CONSTELLATION 1953

Hyvin harvinainen Omega Constellation Chronometer Pie-Pan vuodelta 1953. Ref. 2648-2. Full-set, kaikki laatikot ja paperit. Virheetön alkuperäinen musta “honeycomb-pie-pan-crosshair” kellotaulu ja teräksenväriset osoittimet. Erittäin hyväkuntoinen teräskuori ja alkuperäinen Omegan yhdeksänkulmainen nuppi. Omegan cal.354 vasara-automaatti koneisto on juuri täysin kunnostettu. Kuoren koko on 35mm.

Kellon mukana tulee kellon alkuperäiset Constellation mallin ulko- ja sisälaatikko, Constellation kronometri kortti, numeroitu Constellation kronometrisertifikaatti (allekirjoitettu, yhä muoveissa), Omegan punainen tägi (tiedoilla), käyttöohje sekä Omegan alkuperäinen terässolki. Kuvan ranneke on Hirsch Massai Ostrich. Tarjolla useita muita rannekevaihtoehtoja.

Kellolla on 24kk huoltotakuu.

Constellation mallisto

Omega esitteli vuonna 1948 kellotehtaan 100-vuotis juhlien kunniaksi Centenary juhlamallin. Centenary malli oli pieni kokoelma kultaisia pukukelloja, joihin Omega kehitti ensimmäisen kerran automaatti-kronometri koneiston. Malli ei koskaan ollut tarkoitettu sarjatuotantoon ja sitä valmistettiin vain 4000kpl. Mallin saama hyvä vastaanotto innosti Omegan luomaan uuden pukukellomalliston. Constellation nimen saanut kello oli Omegan lippulaiva malli parhaalla automaattivetoisella kronometrikoneistolla ja uusimmalla tekniikalla mitä tehtaalla oli tarjota.

Constellation mallisto esiteltiin 1952. Kelloja valmistettiin heti alusta asti 18k kulta, teräs-kulta ja teräskuorisena. Malliston tunnusmerkiksi tuli kellotulun tekstien lisäksi takapohjan observatorio kohokuvio ja sen tähtitaivaan kahdeksan tähden kuvio, jotka viittaavat Omegan tarkkuuskilpailuissa saavuttamiin voittoihin, kuten Kew-Teddingtonin Obsrervatoriossa vuosina 1933 ja 1936. Ensimmäinen esitelty Constellation malli oli kultainen ref.2648 jossa käytettiin uutta cal.352 automaattikoneistoa. Meillä myynnissä oleva on toinen kehitysversio ref. numerolla 2648-2. Koneistona on tuosta ensimmäisestä mallista parannettu cal.354 automaattikoneisto.

Mustatauluiset Omega Constelltion mallit ovat aina harvinaisia. Tämä vuoden 1953 Omega Constellation kaikilla laatikoilla ja papereilla on äärimmäisen harvinainen yksilö. Kello tuli meille suomalaisesta kellokokoelmasta, jossa siitä oli pidetty hyvää huolta.

 

Sold