Omega CK987 33.3 kronografi vuodelta 1939

Kuvaus

OMEGA 33.3 KRONOGRAFI

Hyvin harvinainen ja poikkeuksellisen hyväkuntoinen, teräskuorinen Omega CK987 Jumbo kronografi. Kello tuli meille lääkärinä 1940-luvulla toimineen ensimmäisen omistajan perheeltä.

Poikkeuksellisen kaunis ja hyväkuntoinen (ei restauroitu) kellotaulu. Breguet-malliset osoittimet ovat sinistettyä terästä. Kuorirakenteessa ei ole tiivisteitä ja käyntilaite ei ole iskusuojattu, joten se soveltuu siistiin käyttöön. Kuoren koko on 37 mm.

Kellossa on Omegan kuuluisa cal.33.3 manuaalivetoinen kronografikoneisto. Koneisto on kunnostettu 2021 Omegan tehtaan restauroitiosastolla. Kellon mukana tulee kuvat ennen ja jälkeen restauroinnin sekä tarkat mallitiedot.

Kellossa on kiinni Omegan uusi milanese-tyyppinen teräsranneke linkkulukolla.

Mukana tulee hyväkuntoinen Omegan punainen kellolaatikko, Omegan restauroinnin todistukset ja kuvakansio sekä takuukortti.

Kellolla on Omegan tehdastakuu voimassa 2/2023 asti ja meidän huoltotakuu jatkuu siitä eteenpäin 12kk asti.

OMEGA 33.3

Omegan 33.3 kronografit ovat yksi kaikkein arvostetuimpia historiallisia vintage kronografimalleja. Koneiston kehitti Lémania vuonna 1933.

Kelloja valmistettiin teräksisenä sekä kultaisena usealla erilaisella kellotaululla/osoitinyhdistelmällä, joissa oli usein telemetri, takymetri tai pulsometri asteikko, tai näiden asteikkojen yhdistelmä. Aluksi koneistot olivat ilman iskusuoja mekanismia, mutta 1942 esiteltiin ensimmäiset isku/magneettisuojatut mallit. Vuonna 1948 koneistot nimettiin uudelleen kahteen eri sarjaan. Cal.170 oli tarkoitettu ei-vesitiiviisiin malleihin ja cal.171 vesitiiviisiin malleihin. Kellomallin tuotanto päättyi v.1952.

 

Sold