Omega 33.3 kronografi vuodelta 1941

Kuvaus

OMEGA CK2092 kronografi vuodelta 1941

Hyvin harvinainen ja poikkeuksellisen hyväkuntoinen, teräskuorinen Omega CK2092 Jumbo kronografi. Omegan museon todistuksen mukaan tämä kello on toimitettu Suomeen syyskuussa, sotavuonna 1941. Poikkeuksellisen kaunis ja hyväkuntoinen (ei restauroitu) kellotaulu punaisella telemetri- ja sinisellä takymetri-asteikolla. Osoittimet ovat sinistettyä terästä. Kellon koneisto on arvostettu cal.33.3 manuaalivetoinen kronografikoneisto. Koneisto on täysin kunnostettu. Kuorirakenteessa ei ole tiivisteitä ja käyntilaite ei ole iskusuojattu, joten se soveltuu siistiin käyttöön. Kuoren koko on 37,7mm. Käsin valmistettu italailainen nahkaranneke Omegan soljella.

Omegan 33.3 kronografit ovat yksi kaikkein arvostetuimpia historiallisia vintage kronografimalleja. Koneiston kehitti Lémania v.1933. Koneistossa oli 17 laakerikiveä, tolppakronomekanismi ja 30 minuutin ajanotto. Spiraali oli Breguet-mallia. Kelloja valmistettiin teräksisenä sekä kultaisena usealla erilaisella kellotaululla/osoitinyhdistelmällä, joissa oli usein telemetri, takymetri tai pulsometri asteikko, tai näiden asteikkojen yhdistelmä. Aluksi koneistot olivat ilman iskusuoja mekanismia, mutta 1942 esiteltiin ensimmäiset isku/magneettisuojatut mallit. Vuonna 1948 koneistot nimettiin uudelleen kahteen eri sarjaan.  Cal.170 oli tarkoitettu ei-vesitiiviisiin malleihin ja cal.171 vesitiiviisiin malleihin. Kellomallin tuotanto päättyi v.1952.

Näiden kellojen taulut ovat usein huonossa kunnossa tiivisteiden puutteen vuoksi. Yksilöt joiden taulut ovat alkuperäisiä ja hyväkuntoisia, ovat hyvin harvinaisia.

 

Sold