Longines Marina Militare, Italian laivaston kansikello vuodelta 1933

Kuvaus

LONGINES KANSIKELLO

Hyvin harvinainen, Italian laivastolle valmistettu suurikokoinen Longines kansikello vuodelta 1933. Nikkelikuorisen kansikellon halkaisija on 10cm. Vahvan mineraalilasi suojaa hopeoitua kellotaulua ja sinistettyjä teräsosoittimia. Kellotaulussa on tunti, minuutti ja sekunti osoitin. Kellotaulussa on teksti “Instituto Idrografico della R.Marina”.  Teksti toistuu kuoren välipohjassa. Kellossa on hyvin hieno Longineksen valmistama cal. 24.99 kronometrikoneisto, joka on myös suojattu mineraalilasilla. Koneisto on täysin kunnostettu.

Kellolla on 12kk huoltotakuu.

Instituto Idrografico della Regia Marina Italiana oli Italian laivaston hydrografinen osasto, jonka tehtävänä oli mm. valmistaa mittainstrumenttejä laivaston käyttöön. Tarkkuuskellot olivat osa tätä tehtävää. Tiedetään, että Italian laivasto tilasi kellot sukellusveneisiin ja pinta-aluksiin sveitsiläisiltä kellovalmistajilta: Longines, Patek Philippe ja Leonidas. Näistä Longines toimitti tarkuuskelloja sekä kansikelloina että kronografi rannekelloina. Kellot toimitettiin useimmiten pareina, jolloin laivassa oli samaan aikaan kaksi kansikelloa ja kaksi kronografia.

Longineksen valmistama cal.24.99 esiteltiin ensimmäisen kerran 1908 ja se oli käytössä kronometreissä ja kansikelloissa. Kellossa on sveitsiläinen ankkurikäynti, aukileikattu ja lämpötilakompensoitu liipotin breguet spiraalilla. Kellon rukkaus tapahtuu snail-tyyppisellä rukkalaitteella. Suunniteltu käyntiaika oli 50h.

Tämän kellon mukana toimitetaan Longineksen museon todistus, jonka mukaan kello on toimitettu 10.4.1933 Ostersezer yritykselle, joka oli tuolloin Longineksen edustaja Italiassa.

 

2 650,00 

1 varastossa

Payment methods