Longines Lindbergh Hour-Angle 1990-luvulta

Kuvaus

LONGINES HOUR ANGLE WATCH

Longines Charles Lindbergh Hour-Angle lentäjän rannekello 1990-luvulta. Ref. 628.5240. Alkuperäisessä valko-hopea Weems-system-kellotaulussa on roomalainen numerointi ja mustat Brequet -tyyppiset osoittimet. Kellotaulua ympäröivä teräs bezel on virheetön. Kellon teräskuori on uudenveroisessa kunnossa ja takapohjan voi avata painonapilla. Koneiston suojana on safiirilasi. Kuoren koko on 38mm.

Kellossa on juuri huollettu cal. L619.2 automaattikoneisto. Longineksen alkuperäinen teräsranneke on suunniteltu tälle Lindbergh mallille.

Kellon mukana tulee alkuperäinen kellolaatikko (sisä ja ulko), ei alkuperäisiä papereita.

Kellolla on tehtaan 12 kk huoltotakuu.

CHARLES LINDBERGH JA LONGINES

Charles Lindbergh oli yhdysvaltalainen lentäjä, joka onnistui tekemään maailman ensimmäisen välilaskuttoman yksinlennon Atlantin yli New Yorkista Pariisin vuonna 1927. Lennon aikaisen navigoinnin mahdollisti Charles Lindberghin ja US Navyn upseerin Philip Van Horn Weemsin yhdesssä suunnittelema rannekello.

Kellon, sekstantin ja navigointi almanakan avulla, Lindbergh pystyi määrittelemään tuntikulman (hour-angle) suhteessa Greenwich-meridiaaniin. Käytännössä tämä tarkoitti, että kellon avulla hän pystyi määrittämään mittaushetkellä longitudin astekulman ja yhdessä latitudin kanssa, lentokoneen paikan maapallon pinnalla.