Leonidas TIPO CP-2 Esercito Italiano lentäjän kronografi vuodelta 1965

Kuvaus

LEONIDAS TIPO CP-2 ESERCITO ITALIANO

Harvinainen Leonidas TIPO CP-2 lentäjän flyback-kronografi noin vuodelta 1965. Italian armejan helikopterilentäjille tarkoitettu malli. Takapohjassa teksti E.I. Esercito Italiano (Italian armeja) ja sarjanumero 1120.

Kellossa on kauniisti ikääntynyt suurikokoinen musta kellotaulu tritium-lume numeroilla ja tritium-osoittimilla.  Military kelloissa käytettiin normaalia voimakkaampaa loistemassaa ja taulussa onkin havaittavissa, että tritium on polttanut kellotaulua hiukan numeroiden ympäriltä. Kellotaulu on kuitenkin yhä upeassa kunnossa. Suurikokoinen musta bezel on uudenveroinen kuten on myös kellon teräsrunko ja takapohja. Korvakkeissa on voimakkaat viisteet ja kulmat ovat terävät. Kuoren koko on 43mm.

Leonidas käytti tässä kellossa manuaalivetoista Valjoux 222 flyback kronografikoneistoa. Sama korkealaatuinen koneisto oli käytössä 1960-luvulla Brequet XX Flyback lentäjänkellossa, joita oli käytössä mm. Ranskan ilmavoimien lentäjillä. Koneisto on yhä  hienossa kunnossa.

Kello toimitetaan sekä hiukan kuluneella nahkaranteella, että alkuperäisellä teräs-joustoranteella. Helikopterilentäjillä oli tapana käyttää tätä kelloa joustoranteen kanssa lentotakin hihan päällä. Ei laatikkoa/papereita.

Kellolla on 12kk huoltotakuu.

Sold