Heuer Skipper ref. 73463 regatta kronografi vuodelta 1971

Kuvaus

HEUER Skipper purjehtijan kronografi vuodelta 1971

Harvinainen Heuer Skipper (first execution) purjehtijan regatta kronografi vuodelta 1971. Ref. 73463. Täysin alkuperäinen kokonaisuus. Sininen tritium-kellotaulu ja osoittimet. Kellotaulun kronografinäytöistä voi lukea sekunnin lisäksi minuutit 5 minuutin intervallein 10-5-0. Sininen lasisarja kiertyy molempiin suuntiin. Alkuperäinen Heuerin nuppi ja painimet. Koneisto on juuri huollettu manuaalivetoinen Valjoux 7734. Kellossa on uusi saksalainen hyvin laadukas “milanese”-tyyppinen teräsranneke. Myös nahkaranneke vaihtoehtoja.

Heuer Skipper mallit ovat harvinaisia. Eri versioita tunnetaan tällä hetkellä 11 erilaista, mutta kaikkien mallien yhteenlaskettu tunnettu määrä on tällä hetkellä 463kpl. Skipper mallien eroista voit lukea lisää Heuerchrono sivustolta.

Väinö J. Nurmimaa

Tämä yksilö on harvinainen myös sen ensimmäisen omistajan kautta. Kellon takapohjassa on kaiverrus Väinö J. Nurmimaa. Väinö J. Nurmimaa oli pitkän linjan yritysvaikuttaja, tekniikan kunniatohtori ja vuorineuvos. Hän toimi Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtajana vuosina 1976-1984 ja loi pohjan nykyiselle Sanoma konsernille ja sen menestykelle.

Toimitusjohtajan työn ohessa hän oli myös erittäin innokas urheilumies Väiski Nurmimaa. Hän harrasti kilpatasolla purjehdusta, suunnistusta, hiihtoa, maastojuoksua, jalkapalloa, koripalloa, pesäpalloa ja yleisurheilua. Erityisesti hän tuli tunnetuksi ralliurheilun puolella toimiessaan Rauno Aaltosen kakkoskuskina ja kartturina vuosina 1959-1966. Lentopalloa hän pelasi presidentti Mauno Koiviston “Sikariporras” seurassa.

Lähteet:

HS artikkeli: 9.5.1995: Erkki Laitila: Kuolleita: Vuorineuvos Väinö J. Nurmimaa

eWRC-results.com: Väinö Nurmimaa

 

Sold