Heuer Carrera-12 First-Exec vuodelta 1964

Kuvaus

HEUER CARRERA-12

Harvinainen Heuer Carrera 12 ref.2447 T “Poly Back” vuodelta 1964. Alkuperäinen first-execution “swiss” radium-lume kellotaulu red-tachometer pie-pan reunalla. Alkuperäiset first-execution kapeat osoittimet. Lasikkeen sisäpuolella on malliin kuuluva indeksirengas. Teräskuori on hienossa kunnossa. Takapohja on harvinaista “Poly Back” mallia. Nuppi on suurikokoinen ja alkupään tuotannolle tyypillisesti ilman signeerausta. Kuoren koko on 36mm.

Heuerin signeeraama Valjoux 72 koneisto on hienossa kunnossa. Koneisto on meillä 2018 täysin kunnostettu ja sen jälkeen käytetty vain satunnaisesti.

Ranneke on Hirsch Massai Ostrich mallia Heuerin soljella. Ei laatikkoa/papreita.

Kellolla on 12kk huoltotakuu

POLY BACK

Tässä kellossa on kaikki varhaisen 1964 Carrera-12 mallin ominaisuudet. Alkuperäinen 1st exec. swiss-only radium-kellotaulu (testattu), kapeat osoittimet, signeerattu koneisto/takapohja, signeeramaton suurikokoinen nuppi ja polygonal eli nk. poly-back takapohja. Kellon kuoren sarjanumero on 56550 kun Carreran varhaisin tunnettu sarjanumero on 53781. Tämä on hyvin harvinainen yksilö.

CARRERA

Espanjan kielen sana Carrera tarkoittaa suomeksi juoksua tai kilpailua.

Heuer Carrera malli sai nimensä Meksikossa ajetusta Carrera Panamericana kilpailuista, joka tuli kuuluisaksi maailman vaarallisimpana autokilpailuna, jossa kilpailijat ajoivat Panamericana valtatietä Meksikon halki 3436km matkan. Huomattava määrä kilpa-autoilijoita kuoli Panamericana rallissa vuosina 1950-54 kunnes kilpailu lopetettiin 1955.

Vuodesta 1988 lähtien Carrera Panamericana on järjestetty uudistettuna, nykyisen Mille Miglian tapaisena, kilpailullisia erikoiskokeita sisältävänä muistoajona ennen vuotta 1955 valmistuneille autoille, joskin kilpaluokkien määrä on laaja. Vuodesta 2006 lähtien on veteraaniautojen lisäksi sallittu Unlimited-luokka uudemmille urheilullisille autoille. Suomalaisvoittajia olivat vuonna 2010 Harri Rovanperä/Jouni Närhi Studebaker-autolla. Kulttuuriltaan omaperäisenä, kiehtovana kilpailuna ja seikkailuna Carrera Panamericana nauttii yhä edelleen suurta kansainvälistä suosiota

Lisätiedot

Paino 0,1 kg (kilogramma)