Heuer Autavia ref.2446 second execution 1964

Kuvaus

HEUER AUTAVIA ref.2446 second execution

Harvinainen Heuer Autavia ref.2446 “Second execution” vuodelta 1964. Täysin alkuperäinen kokonaisuus. 38,3mm teräskuori ja M-mallin radium bezel.  Alkuperäinen radium-kellotaulu (swiss) ja dauphine osoittimet “second execution” mallia. Alkuperiäinen Heuer nuppi ja painimet. Manuaalivetoinen Valjoux 72 koneisto on juuri täysin kunnostettu. Ranneke on Hirsch Massai Ostrich jossa alkuperäinen vanha Heuer solki. Paljon myös muita rannekevaihtoehtoja.

Kellolla on 12kk huoltotakuu.

Heuer Autavia 2446 ensimmäinen malli esiteltiin vuonna 1962. Ensimmäisessä mallissa kellotaulun indeksi-numerointi ja osoittimien yläpinta oli kokonaisuudessaan maalattu radium-loistemassalla. Teräskuori kierrettävällä takapohjalla oli nykykelloja pienempi 38.3mm. Kierrettävä lasisarja oli saatavana joko tuntimerkittynä (H) tai minuutti merkinnöillä (M). Näitä ensimmäisiä Autavia malleja tunnetaan tällä hetkellä alle 10 koko maailmassa. Yksi tällainen harvinainen malli myytiin 2017 saksassa 200 000€ hintaan kalifornialaiselle keräilijälle.

Autavia “Second execution” esiteltiin 1963-64. Kellon kuori ja bezel pysyivät saman kokoisina. Kellotaulun ilme muuttui hiukan. 5 minuutin indeksit olivat nyt metallia ja niiden lume markkerit olivat joko radiumia tai tritiumia, riippuen siitä milloin kello oli valmistettu*. Osoittimet olivat yhä Dauphine-malliset ja niissä oli aluksi kolmionmuotoiset ja myöhemmin suorakaiteen muotoiset loistemassa leikkaukset.

Autavia “Third execution” malli esiteltiin 1965. Kolmannessa mallissa kuori kasvoi kokoon 38,8mm, bezel vaihtui ohuempaan, kellotaulun koko/indeksit ja osoittimet vaihtuivat. Bezelissä ei ollut enää lume kolmiota. Tämä malli tuli tunnetuksi mm. formula kuljettaja Jochen Rindt:n käyttämänä mallina.

Näiden varhaisten mallien tarkemmista eroista voi lukea tarkemmin Jeff Steinin OnTheDash sivustolta.

* 1.7.1964 alkaen kellovalmistajat saivat käyttää vain tritiumia luminenssi materiaalina.