Heuer Autavia 1163 Viceroy vuodelta 1973

Kuvaus

HEUER AUTAVIA VICEROY

Harvinaisen hyväkuntoinen Heuer Autavia Automatic 1163V Viceroy. Sarjanumeron 273XXX mukainen valmistusvuosi on 1973. Kellossa on huippukuntoinen musta kellotaulu teräs indekseillä ja punaisilla tehostevärillä. Osoittimissa on myös punainen väritys ja tritium-loistemassa. Hyväkuntoinen takymetri-bezel. Teräskuori on täysin alkuperäiskuntoinen. Kuoren koko on 42,5 mm.

Kellossa on juuri täysin kunnostettu Heuer cal.12 automaattikoneisto.

Kellon ranneke on Italialainen käsin ommeltu Racing-malli. Ei laatikkoa/papereita.

Kellolla on 12 kk huoltotakuu.

HEUER VICEROY

Heuer Autavia ref. 1163V tunnetaan keräilijöiden keskuudessa nimellä Viceroy. Kello tulee jaksolta Heuerin historiassa, kun Heuerin Yhdysvaltojen markkinaosuus oli kasvanut koko 1960-luvun ajan, mutta 1970-luvulle tultaessa myynti ei enää edennyt entiseen malliin.

Samaan aikaan Yhdysvaltalainen tupakkafirma Brown & Williamsonin Viceroy-tupakkamerkki kärsi huonosta menestyksestä. Markkinatutkimukset olivat osoittaneet, että suurin osa kuluttajista piti Viceroy-merkkiä naisellisena vaihtoehtona verrattuna esim. Marlboro -merkkiin.

Brown & Williamson lähestyi Heueria ja ehdotti yhteistyötä, seitsemän kuukauden mainoskampanjan puitteissa. Kampanjan yhteydessä asiakkaille, jotka ostivat 10 tupakka pakettia Viceroy tupakkaa, tarjottiin Heuerin Autavia rannekello erikoishintaan 88 dollaria (normaalisti 200 dollaria).

Heuer hyväksyi ehdotuksen ja tarjosi projektia varten Autavia ref. 1163 mallia, jolle tehtiin kuoreen lisämerkintä V jotta se voitiin tunnistaa samaan aikaan myynnissä olleesta kalliimmasta 1163 MH-mallista.

Kampanja oli suuri menestys Heuerille ja sen myötä merkin markkinaosuus kasvoi Yhdysvalloissa merkittävästi. 1163V onkin yhä vieläkin yleisin 1970-luvun automaattikoneistoinen Heuer Autavia.