Harvinainen Omega Speedmaster Professional ref. 105.012-66 CB

Kuvaus

Hyvin harvinainen Omega Speedmaster Professional ref. 105.012-66 CB. Sarjanumeron mukainen valmistusvuosi on 1966. Omega cal.321 manuaalivetoinen kronografi koneisto. Täysin alkuperäinen ja juuri täydellisesti kunnostettu kokonaisuus.

Kellossa on harvinaisen hyväkuntoinen ja alkuperäinen DO90 bezel, alkuperäinen kauniisti ikääntynyt spaced-T porrastettu kellotaulu, Baton-tyyppiset osoittimet ja drop-tyyppinen sekuntiosoitin. Centrales Boites (CB) flat-top kuori on erittäin hyvässä kunnossa. Kuorta ei ole hiottu/kiillottettu. Painimet ovat CB mallin wide-short mallia. Omegan tarvikenuppi. Ranneke on vasikannahkaa jossa on Omegan vanha ja alkuperäinen terässolki. Kuoren koko on 42mm.

Tämä Suomeen huuhtikuussa 1967 toimitettu yksilö on kuulunut arvostetun ja kansainvälisesti palkitun suomalaisen ammattivalokuvaajan kokoelmaan. Hän työskenteli 1960-luvulla erikoiskuvaajana mm. Valmetilla lentokoneiden kehitystyössä ja VTT:n ydinlaboratoriossa kehittämässä kuvaamismenetelmiä. Vuonna 1967 hän työskenteli Yhdysvalloissa NASA:n erikoisvalokuvaajana avaruuslentojen parissa. Kellon mukana toimitetaan kirjallisesti tarkemmat tiedot omistajan ja kellon taustoista sekä Omegan museon “Extract from archives” dokumentti.

Omega Speedmaster Professional kuukelloja, joiden koko omistushistoria tiedetään aivan alusta asti on vähän. Vielä vähemmän on yksilöitä, joiden alkuperäinen omistaja on ollut kehittämässä avaruuslentojen aikana 1960-70-luvulla suomalaista huipputeknologiaa ja jolla on ollut suora ammatillinen yhteys NASA:aan. Näiden lisäksi kyseessä on alkuperäiskuntoinen yksilö itsessään harvinaisella CB kuorella. Tämä kello on monella tavalla keräilyharvinaisuus ja samalla myös käyttökello.

Hinta pyydettäessä.

Lisätiedot

Paino 0,2 kg

Sold