Harvinainen Omega Seamaster Olympic XVI v.1956

Kuvaus

Hyvin harvinainen Omega Seamaster Olympic XVI vuodelta 1956. Ref.2850. Omegan cal. 471 automaattikoneisto. Kello on käytännössä NOS yksilö. Kello on ollut käytössä vain satunnaisesti ja kuoret ovat uudenveroiset. Koneisto on juuri huollettu. Kellossa on Omegan alkuperäinen nahkaranneke ja solki. Kellon mukana tulee myös alkuperäinen, vain tätä kellomallia varten tehty laatikko jonka kannessa on “Olympic Cross of Merit”. Omegan museolta saadun tiedon mukaan kello on toimitettu suomeen v.1961.

Tämän kellomallin historia alkaa Helsingin Olympialaisista v.1952. Helsingin Olympialaisten järjestäjänä toiminut XV Olympia Helsinki 1952 ry. tilasi Tillanderilta Olympialainen[sic] ansioristin ja mitalin. Näiden suunnittelija oli Tillanderin taiteellinen johtaja, kultaseppä Oskar Pihl. Hän oli suunnitellut mm. myös Suomen Leijonan Ritarikunnan kunniamerkit sekä Mannerheim ristin.
Kisojen ajanmittauksesta vastannut Omega oli tuonut Helsinkiin uusinta mittaustekniikkaa eli Omega Time Recorder mittalaitteet. Tämän myötä Olympialaisten historiassa käytettiin ensimmäisen kerran kvartsikiteeseen pohjautuvaa tekniikkaa. Omega myös suoritti kaikki kisan mittaukset ilman korvausta. Olympiakomitea halusikin huomioida Omegan ja Omegan mittausyksikön johtajan Charles Sickertin antamalla hänelle Helsingin Olympialainen ansioristin. Tämä mitali päätyi tärkeimmäksi osaksi Melbournen Olympialaisten kunniaksi tehdyn Omega Olympic XVI kellon motoilua v.1956.

Tämä myynnissä oleva kello on kuulunut tunnetun, vanhan Helsinkiläisen kelloliikkeen omistajan kokoelmaan. Se on ollut aiemmin esillä mm. Suomen Kellomuseon näyttelyssä jolloin siitä kirjoitti historiaa kellomuseon asiantuntija Veikko Ahoniemi. Ahoneimen tekstin voi luke tästä.

Lisätiedot

Paino 0,2 kg

Sold