Eterna-Matic Super Kon-Tiki vuodelta 1972

Kuvaus

ETERNA-MATIC SUPER KON-TIKI

Harvinainen Eterna-Matic Super-KonTiki 130FTP sukeltajankello vuodelta 1972. 581xxxx. Kellossa on alkuperäinen musta tritium kellotaulu ja osoittimet. Kellotaulu on patinoitunut ruskean sävyyn. Musta lasisarja on huippukunnossa. Arkyylilasissa on Eternan kuulalaakeri logo.

Huippukuntoinen teräskuori on yhä vesitiivis, testattu +5.0/-0,7bar. Takapohjassa on kultainen Kon-Tiki lautan kohokuvio. Kuoren koko on 40mm ilman nuppia.

Kellossa on juuri täysin kunnostettu Eternan cal. 1489K automaattikoneisto.

Guy Frersin Eternalle valmistama Kon-Tiki teräsranneke on erittäin hyvässä kunnossa.

Kellolla on 12kk huoltotakuu.

KON-TIKI

Eterna kehitti KonTiki mallin vuonna 1958. Tämä 36,5mm kokoinen, 60m syvyyteen vesitiivis automaattikello sai nimensä Norjalaisen tutkimusmatkailijan Thor Heyerdahlin käyttämän Kon-Tiki lautan mukaan. Thor Heuerdahl ja neljä muuta matkaajaa purjehtivat balsapuisella Kon-Tiki lautalla Perun rannikolta Polyneesian saaristoon vuonna 1947. Heidän tavoitteenaan oli todistaa vanha väite, että Polynesian saaristo asutettiin idän suunnasta toisin kuin oli aiemmin väitetty. Matka kesti 101 päivää ja se sai suurta positiivista huomiota sodanjälkeisen maailmassa.

Ensimmäisen Kon-Tiki mallin jälkeen Eterna lähti kehittämään kelloa enemmän sukelluskelloksi. Super-KonTiki 130IPT esiteltiin vuonna 1960. Tätä kelloa varten kehitetty vahvistettu 37mm teräskuori kierrettävällä lasisarjalla mahdollisti sen käyttämisen 200 metrin syvyydessä.

Super mallin toinen kehitysversio 130PTX esiteltiin vuonna 1962-63 ja sen mukana kello sai halkaisijaltaan suuremman ja järeämmän 40mm teräskuoren. Ensimmäiset kierrettävällä lukkonupilla varustetut versiot tulivat käyttöön n. 1966.

Kolmas kehitysversio 130FTP esiteltiin 1967 ja sen mukana kello sai uuden automaattikoneiston, jonka käyntivara oli aiempaa parempi. Kuori pysyi 40mm kokoisena saaden vain pieniä kosmeettisia muutoksia. Kellotaulussa Super teksti siirtyi Kon-Tiki tekstin alle, mutta virallisesti nämä kellot ovat aina Super-KonTiki malleja.

5 250,00 

1 varastossa

Payment methods