Cartier Tank Chinoise CPCP 2004 FULL-SET

Kuvaus

18K CARTIER TANK CHINOISE PRIVÉE

Hyvin harvinainen 18k punakultainen Cartier Tank Chinoise CPCP rannekello vuodelta 2004. Full-set, kaikki dokumentit, laatikot ja todistukset. Huippukuntoinen numeroitu yksilö No. 118. Kuoren koko on 28mm x 29mm, 37mm lug-to-lug. Kello on huollettu Cartierin tehdashuollossa 2019.

Tank Chinoise Privée mallissa on Piagetin Cartierille valmistama 437 MC manuaalivetoinen koneisto.

Kellon mukana tulee Cartierin alkuperäinen alligaattoriranneke, jossa on 18k Cartierin linkkulukko sekä meidän oman malliston ohut ruskea nahkaranneke.

Kellon mukana tulee Cartier Privée kokoelmaan kuuluva kellolaatikko (sisä ja ulko). Mukana on Cartier Privée todistukset ja sertifikaatit sekä huoltotodistus Cartierin liikkeestä vuodelta 2019.

Kellolla on 12kk huoltotakuu.

TANK CHINOISE

1700-luvun puolivälissä moni Euroopan maa alkoi käymään yhä suurempaa kauppaa Kiinan kanssa.  Kaupan myötä kiinalainen taide, esineet ja -kalusteet tulivat suosituiksi samaan aikaan rokokoon ohella. Kiinalaista tyyliä kutsuttiin Ranskassa Chinoiserie tai yksinkertaistettuna Chinoise- tyyliksi. 1800-luvun lopun kertaustyylien kautta se nousi uuteen suosioon 1900-luvun alussa.

Kiinalaistyylin suosion vuoksi Pariisilainen koru- ja kellovalmistaja Louis Cartier valmisti uuden Tank Chinoise -mallin ensimmäisen kerran 1922. Cartierin 1917 esitellystä Tank-mallista poiketen Chinoise sai pyöreiden vaakapilareiden ja kuperen safiirilasin kautta voimakkaamman, pyöreämmän ilmeen. Siinä kun Tank oli saanut muotonsa Renaultin valmistamista panssarivaunuista, niin Chinoise sai muotonsa kiinalaisen temppelin profiilista.

Chinoise -malli oli Cartierin tuotannossa satunnaisesti, ollen yksi harvinaisimmista malleista kunnes se esiteltiin alkuperäistä suurempana Cartier Privée -mallistossa vuonna 2004. Privée-mallistossa Chinoise oli saatavana vain punakultaisena tai vaihtoehtoisesti platinakuorisena. Valmistuserät olivat hyvin pieniä. Arvellaan, että tätä kellomallia olisi valmistettu yhteensä 150 kpl. Meidän yksilö on valmistusnumero on 118 (0118 CE).

KELLOTAULU JA KONEISTO

Punakultaisessa Chinoise -mallissa on massiivikultainen, hopeoitu kellotaulu engine turning –koristelulla. Privée -mallistoon kuuluvana kellotaulussa on normaalista Cartier signeerauksesta poiketen teksti Cartier Paris. Osoittimet ovat Breguet-tyyliä ja materiaali on sinistettyä terästä.

Cartier tilasi kelloa varten koneiston Piagetilta. Koneiston malli on cal. 437 MC. Tämän 18 laakerikiven koneisto käy 21600 taajuudella ja sen käyntivara on 40 h. Koneiston pinnassa on Cartierille tyypillinen tupla-C koristelu.

Kellon mukana tulee kaikki alkuperäiseen myyntikokonaisuuteen kuuluvat osat. Cartier Privée, Cartier Paris -kokoelmaan kuuluva kellolaatikko, sertifikaatit ja käyttöohjeet.

HARVINAISUUS

Tämän tekstin kirjoitushetkellä maailmassa oli vain kaksi muuta Cartier Chinoise CPCP mallia myynnissä. Kyseessä on hyvin harvinainen yksilö ja tällä kokonaisuudella äärettömän harvoin tarjolla.

26 500,00 

1 varastossa

Payment methods