Breitling Navitimer 806 vuodelta 1963

Kuvaus

BREITLING NAVITIMER 806 

Harvinainen Breitling Navitimer AOPA lentäjän kronografi ref. 806. Sarjanumeron 972XXX mukainen valmistusvuosi on 1963.

Kellossa on harvinainen transitional-panda kellotaulu kullatulla AOPA logolla (Aircraft Owners and Pilots Association.). Osoittimet ovat alkuperäiset. Kellotaulussa ja osoittimissa on tritium-loistemassa. Normaalin aikanäytön lisäksi kellossa on 12 tunnin kronografi. Harvinainen beads-of-rice lasisarja on hyvässä kunnossa. Lasisarjan avulla voi käyttää kellotaulussa olevaa laskutikkua. Nuppi ja painimet ovat alkuperäiset. Teräskuori on täysin alkuperäiskuntoinen. Kuoren koko on 41 mm.

Breitling käytti tässä mallissa Venus cal. 178 manuaalivetoista kronografikoneistoa. Koneisto on täydellisesti kunnostettu meidän huollossa ja se toimii erittäin hyvin. Koneisto on leimattu import-leimalla WOG. WOG oli Breitlingin Yhdysvalloissa toiminut maahantuoja Wakmann Watch Co. joka toimitti kellot AOPA:n myyntipisteisiin ja paikallisille jälleenmyyjille.

Kellossa on ruskea nahkaranneke meidän omasta mallistosta. Ranteessa on Breitlingin alkuperäinen solki. Ei alkuperäistä laatikkoa/papereita.

Kellolla on 12 kk huoltotakuu.

BREITLING JA AOPA

Breitling kehitti Navitimer (Navigation & Timer) mallin AOPA:n kanssa yhteistyössä. AOPA on Yhdysvalloissa toimiva Aircraft Owners & Pilots Association. Kello oli varustettu ajanottomekanismilla ja laskutikulla joka toimi kierrettävän lasisarjan ja kellotaulun yhdistelmänä. Tämä helpotti lentämisessä mm. käännösten sekä polttoaineen kulutuksen laskemisessa.

Aivan ensimmäisessä AOPA:lle suunnitellussa Navitimerissa ei ollut Breitlingin nimeä tai logoa kellotaulussa ja 806-viitettä ei leimattu kotelon takapohjaan. Ensimmäistä kelloa jaettiin vain AOPA:n jäsenille. Kuitenkin vain muutamaa vuotta myöhemmin, noin vuonna 1956, Navitimer tuli saataville avoimille markkinoille, ja siinä oli Breitling-nimi tyylitellyn siipilogon yläpuolella. Tuolloin se sai myös sen nykyisin ikonisen 806-viitteen.

Loppuvuodesta 1950 kellotaulu muutettiin musta hopeaan reverse-panda-yhdistelmään, jonka myötä taulun luettavuus parani. Uuden ilmeen myötä Navitimer mallin suosio lisääntyi ja sitä käyttivät mm. jazzmuusikko Miles Davis ja Formula 1 -mestarit Jim Clark, Graham Hill ja Jo Siffert.

SUOMALAISEN LENTÄJÄN KELLO

Tämän kellon ensimmäinen omistaja oli hävittäjälentäjä Eero Saarnivaara. Eero Saarnivaara lensi Ilmavoimissa MiG-21 F-13 hävittäjällä ja hän kuului tunnettuun kahden machin kerhoon numerolla 78. Hän siis oli 78 suomalainen lentäjä joka oli ylittänyt 2-Machin nopeuden.

Ilmavoimien käytössä olleista hävittäjistä 2-Machin nopeus oli saavutettavissa vain MIG-21 F-13 ja MIG-21BIS hävittäjillä. MIG-21 F-13 sai ensilennon Suomessa vuonna 9.5.1963 ja viimeisen kerran sillä lennettiin 17.1.1986.

8 600,00 

1 varastossa

Payment methods