Blancpain Fifty Fathoms BUND 1976

Kuvaus

BLANCPAIN FIFTY FATHOMS BUND

Harvinainen Blancpain Fifty Fathoms “BUND”. Saksan armejan taistelusukeltajille 1976 valmistettu rannekello. Takapohjassa on issue-merkintä 6645-12-171-4162. Kellossa on järeä teräskuori ja hyvin vahva mineraalilasi. Bezel on tähän malliin kuuluva yksinkertainen teräsrunkoinen malli, jossa insert on akryyliä ja markkeri kolmio tritium-massaa. Alkuperäinen musta kellotaulu punaisella 3H-merkinnällä (Hydrogen-3 eli Tritium). Osoittimet ovat alkuperäiset, jossa minuuttiosoitin on perinteisesti punainen, nyt ikääntynyt keltaiseksi.

Kellon koneisto on testattu ja hyvin toimiva Rayville RPGA 3BW (Eta CD 2873) automaattikoneisto. Kuoressa on kierrettävä lukkonuppi. Kello on yhä vesitiivis, testattu +10/-0,7bar.  Kuoren koko on 41mm. Kellossa on kiinteät korvaketapit rannekkeen kiinnitystä varten. Kello on saatavana joko NATO-rannekkeella tai vahvoilla jousinastoilla kiinnitettävillä kumirannekkeella. Meillä on myös muita ranneke vaihtoehtoja.

Kellolla on 12kk huoltotakuu.

Tämä kello oli Saksan armejan taistelusukeltajille (West German Budeswehr Kampfschwimmer) erikoistilauksena suunniteltu malli. Taistelusukeltajat olivat 1970-luvun alussa siirtyneet käyttämään teknisessä sukelluksessa sisäisen kierron rebreather-laitteita ja he tarvitsivat kellon, joka sopisi pitkäkestoisille sukelluksille. Kellot valmisti Rayville SA, Montres Blancpain, Villeret vuonna 1976. Saksan armejan tilauksen RPGA3 BW  mukaan kelloihin asennettiiin yksinkertainen lasisarja, jossa oli vain loistemassasta tehty kolmio merkkaamassa mitattua aikaa. Sukellusajat olivat mahdollisesti useita tunteja, joten vanhanmallisista 0-60 sukellusaika merkinnöistä ei ollut enää apua. Näitä kelloja käytettiin vain normaaleilla sukellus syvyyksillä taistelusukelluksilla sekä miinanraivaustehtävissa, joten kuoren tuli kestää vain 10bar (100m) paine. Kuoret näihin kelloihin valmisti Von Buren (Squale) ja samaa kuorta käytettiin myös muiden kellomerkkien kuorina, testattuna 1000M asti. Kellon automaattikoneiston tuli olla iskusuojattu, käyntireservin 36h. Koneistot näihin toimitti ETA ja käytetty malli oli 25 kivinen CD 2873.

Lähde: Konrad Knirim, Military Timepieces, 150 years of Watches and Clock of German Forces.

Sold