18k VK Omega Constellation 168.009 vuodelta 1967

Kuvaus

18K OMEGA CONSTELLATION VK

Hyvin harvinainen ”Ultima” Omega Constellation Chronometer ref. 168.009 vuodelta 1967. Lähes uudenveroinen yksilö alkuperäisellä 18k valkokultaisella kuorella ja 18k VK ranteella. Sininen lakattu kellotaulu on upeassa kunnossa. Kellotaulussa ja osoittimissa on tritium-lume. Milanese-tyyppinen vahva 18k ranneke on uudenveroinen. Mukana on alkuperäinen Omegan kellolaatikko, ei papereita.

Kellossa on Omegan cal.564 kronometriluokiteltu automaattikoneisto. Koneisto on aiemmin täysin kunnostettu ja nyt käyntitestattu. Koneisto toimii hienosti.

Kellolla on 12kk huoltotakuu.

Kellosuunnittelija Gerald Genta loi Omega Constellation C-mallin Omegalle vuonna 1964. Tämä C-mallin Constellation uudisti Omegan silloisen klassisen ilmeen 1960-luvun värikkääseen tyyliin sopivaksi. Ensimmäisissä 168.009 malleissa Omega käytti cal. 561 kronometri koneistoa, joka myöhemmin 1960-luvun loppupuolella vaihtui pikasiirrolla varustettuihin 564 (date) ja 751 (day-date) koneistoihin.

Perusmallit olivat teräskuorisia tai kultalevyllä pinnoitettuja malleja ja ne toimitettiin tehtaalta nahkaranteisena. Myyjäliikkeillä oli mahdollisuus tarjota lisämaksua vastaan kelloon sopiva teräs tai teräs-kulta ranneke. Näiden lisäksi Omegan mallistoon kuului myös Constellation Ultima-mallit jotka olivat aina 18k kultaa ja ne toimitettiin joko 18k kultaranteella tai nahkaranteisena kultaisella Omegan soljella. Näistä Ultima-malleista harvinaisimmat ovat valkokultaa. Valkokultainen C-malli oli usein varustettu massiivikultaisella ”silky-guilloche” tyyppisellä kellotaululla, mutta myös muita taulumalleja oli saatavana. Tässä yksilössä on syvän sinen lakattu kellotaulu. Tämä on jo toinen vastaava malli joka on tullut vastaan Suomessa.

Gerald Genta on varmasti parahaiten tunnettu kellosuunnittelija rannekellojen historiassa. Hän loi Audemars Piguet Royal Oak mallin 1971 sekä Patek Philippe Nautilus mallin 1976. Hänen käden jälkeään löytyy useista muista tunnetuista kellomalleista kuten IWC, Cartier ja Omega sekä myöhemmin myös hänen omaa nimeään kantavasta kellomerkeistä Gerald Genta ja Gerald Charles.