18k Patek Philippe Calatrava “Sector dial” 2482 vuodelta 1952

Kuvaus

PATEK PHILIPPE 2482

Hyvin harvinainen 18k Patek Philippe Calatrava ref. 2482 vuodelta 1952. Kellossa on huippukuntoinen ja alkuperäinen hopeoitu sector-mallinen kellotaulu. Tunti- ja minuuttiosoitin on kultaa, keskisekuntiosoitin on sinistettyä terästä.

18k kultakuori on hienossa kunnossa. Kuoressa erottuu hyvin viivahiottujen ja kiilloitettujen pintojen vaihtelu. Takapohjassa on ensimmäisen omistajan kaunis kaiverrus. Kuoren koko on 36mm.

Patek Philippen valmistama manuaalivetoinen cal.27SC koneisto on juuri kunnostettu.

Kellon mukana tulee alkuperäinen Patek Philippe kellolaatikko (sisä ja ulko) sekä Patekin museon Extract from Archives todistus, jonka mukaan kello on valmistunut syyskuun 6. päivä 1952.

Ranneke on Hirsch London Alligator-mallia 18k kultaisella Patek Philippen soljella.

Kellolla on 12kk huoltotakuu.

 

CALATRAVA 2482

Patek Philippe Calatrava 2482 esiteltiin 1950 ja se oli tuotannossa 1960 asti. Kellon 36 mm kuori oli poikkeuksellisen suuri normaalien 30-33mm kokoisten Calatrava mallien joukossa. Sector-mallinen kellotaulu suurella keskisekuntiosoittimella antaa kellolle vielä kokoaan suuremman ilmeen.

ROLF H. REIMERS

Kellon takapohjassa kaiverrus: This watch belongs to Rolf H.Reimers, Stockholm, Sweden.

Rolf H. Reimers ( 1938-2017) oli ruotsalainen arkkitehti, tekniikan tohtori ja sarjakuvapiirtäjä. Työuransa hän teki arkkitehtina ollen luomassa useita Tukholman kaupungin ja lähialueiden rakennuksia sekä yksityisasuntoja mm. Svenska Bostäder-yrityksessä, Curmanin arkkitehtitoimistossa ja K-konsulteilla.

Arkkitehtuurin lisäksi hän oli vapaa-ajallaan vaikuttamassa ruotsalaisen sarjakuvan kehitykseen. Yhdessä Sture Hegerforsin, Magnus Knutssonin ja Janne Lundströmin kanssa hän oli perustamaassa Seriefrämjandet -keskusta joka keskittyi sarjakuvien ja sarjakuvapiirtämisen kehittämiseen. Hän osallistui henkilökohtaisesti mm. Castux ja Pollux sarjakuvien piirtämiseen. Hänen piirtämiään töitä on ollut esillä mm. Malmön taidemuseossa, Sandvikin taidehallissa ja Umeån taidemuseossa.

https://seriewikin.serieframjandet.se/index.php/Rolf_H._Reimers

 

Sold