18k Omega Megasonic 720Hz Geneve Chronometer

Kuvaus

OMEGA Megasonic 720Hz Geneve Chronometer Day Date

Harvinainen 18k Omega Megasonic 720Hz Geneve Chronometer Day Date. Ref. 198.0039 suomenkielisellä päivyrillä. Omegan patentoima cal.1230 720Hz day-date äänirautakoneisto on juuri täydellisesti huollettu. Massiivinen 18k kultakuori. Alkuperäinen Omegan tätä mallia varten valmistama nahkaranneke ja Omegan solki. Omega Constellation nahkapinnoitettu laatikko.

Historiaa:

Tämän kellon harvinainen koneisto on Max Hetzelin kehittämä. Hän loi ensimmäisen Bulova Accutron 214 malllin sekä siitä kehitetyt EbauchesSA 9162 / ESA9184 300Hz taajuudella toimivat mallit. Useat Sveitsiläiset kellotehtaat käyttivät näitä omissa kelloissaan. Myös Omega lisensoi 1970-luvun alussa nämä koneistot hiukan muokattuna Geneve, Constellation, Seamaster ja De Ville mallistoihin. Mekansimin patentti oli Bulovan omistama, joten sitä käyttävät joutuivat maksamaan lisensointimaksuja koneiston käytöstä.

Omega halusi täysin oman äänirautakoneiston ja palkkasi Max Hetzelin kehittämään sille täysin oman mallin joka erosi täysin aiemmmista äänirauta koneistoista. Tuloksena olivat Omega cal.1220 ja 1230 (day/day-date) mallit. Näissä malleissa käyntitaajuus oli aiemmasta poiketen 720Hz ja säätäjänä oli mikroroottorilla varustettu epäsymmetrinen värähtelijä. Tämä oli viimeinen ja kehittynein äänirautakoneisto mitä Omega toi markkinoille. Lisää tästä mallista voit lukea electric-watches.com sivustolta.

Äänirautakelloissa Omega käytti samaa ref. numeroa kattamaan erityyppisiä koneistoja ja -malleja. Kuori siis määräytyi ref. numeron mukaan, mutta koneisto saattoi olla joko 300Hz (day /day-date) äänirautakoneisto, 720Hz (day/day-date) äänirautakoneisto tai jopa varhainen kvartsikoneisto. Tätä 18k kultaista mallia käytettiin sekä Geneve että Constellation malleissa joissa molemmissa oli identtiset Constellation mallin kuoret. Molemmat olivat kronometriluokiteltuja. Ainoa ero kelloissa oli näissä oli kellotaulun nimessä.

Lisätiedot

Paino 0,1 kg

Sold