18k Longines Charles Lindbergh Hour-Angle rannekello vuodelta 1987, FULL-SET

Kuvaus

LONGINES LINDBERGH HOUR-ANGLE WATCH

Harvinainen 18k Longines Charles Lindbergh HOUR-ANGLE lentäjän rannekello vuodelta 1987. Ref. 5216. Alkuperäisessä emali-hopea Weems-system-kellotaulussa on roomalainen numerointi ja mustat Brequet -tyyppiset osoittimet. Kellotaulua ympäröivä 18k kulta bezel on virheetön.

18k kultakuori on uudenveroinen ja takapohjan voi avata painonapilla. Koneiston suojana on safiirilasi. Kuoren koko on 38mm.

Kellossa on juuri Longineksen tehtaalla huollettu cal. L989.2 automaattikoneisto.

Nahkaranneke on Hirsch London Lizard -mallia ja rannekkeessa on Longineksen alkuperäinen kullattu solki.

Kellon mukana tulee kultaisen Hour-Angle mallin mahonkinen kellolaatikko, alkuperäinen takuukortti (päivätty, ei liikkeen leimaa), käyttöohjeet, tehtaan takuupaperit ja kortti sekä Longineksen museon sertifikaatti.

Kellolla on tehtaan huoltotakuu voimassa 2024 asti.

CHARLES LINDBERGH JA LONGINES

Charles Lindbergh oli yhdysvaltalainen lentäjä, joka onnistui tekemään maailman ensimmäisen välilaskuttoman yksinlennon Atlantin yli New Yorkista Pariisin vuonna 1927. Lennon aikaisen navigoinnin mahdollisti Charles Lindberghin ja US Navyn upseerin Philip Van Horn Weemsin yhdesssä suunnittelema rannekello.

Kellon, sekstantin ja navigointi almanakan avulla, Lindbergh pystyi määrittelemään tuntikulman (hour-angle) suhteessa Greenwich-meridiaaniin. Käytännössä tämä tarkoitti, että kellon avullo hän pystyi määrittämään senhetkisen longitudin astekulman ja yhdessä latitudin kanssa, lentokoneen paikan maapallon pinnalla.

Longines valmisti 1987 ref. 5215 juhlamallin kun Lindberghin lennosta oli kulunut 60 vuotta. Alkuperäisen kokoinen 47,5 mm 1-1 replika oli varustettu Longineksen manuaalikoneistolla ja Hour-Angle mekanismilla. Juhlamallia valmistettiin 1000 kpl teräksisenä ja 100 kpl kultaisena. Näiden lisäksi Longines valmisti myös kultaisen 38mm ref.5216 mallin automaattikoneistolla. Meidän kello on yksi näistä harvinaisista kultaisista 38mm malleista.

Sold