18k Jaeger LeCoultre pukukello vuodelta 1960

Kuvaus

18K JAEGER LE-COULTRE PUKUKELLO

Harvinaisen kaunis 18k punakultainen Jaeger LeCoultre pukukello. Sarjanumeron mukainen valmistusvuosi on n.1960. Yksinkertaisen kaunis hopeoitu kellotaulu jossa indeksit on kaiverrettu taulun pintaan. Kultaiset osoittimet. 18k kultainen kuori on huippukunnossa. Kuoren koko on 33mm.

Kellossa on Jaeger LeCoultre cal. K478/K manuaalivetoinen koneisto. Koneisto on juuri täydellisesti kunnostettu ja se on huippukunnossa.

Kellon ranneke on Hirsch London Alligator mallia.

Kellolla on 12kk huoltotakuu.

 

RANSKALAINEN JAEGER LE-COULTRE

Kellon takapohjassa on leima EJ ja tarkastusleima: kotka. EJ leima on kuoren valmistajaan Edmond Jaegerin tunnus. Kotka leima on ranskalainen tarkastusleima 18k kullalle. Tämän kellon kuori on siis valmistettu Edmond Jaegerin tehtaalla Ranskassa ja koneisto on valmistettu JLC:n tehtaalla Sveitsissä. Tuotannon jaottelun tarkoituksena on ollut kiertää Ranskan Sveitsiä korkeampaa tullia viimeistellyille jalometallista valmistetuille tuotteille. Kun jalometallikuori tehtiin Ranskassa ja koneisto tuotiin osina Sveitsistä, niin sitä kohdeltiin eri tavalla kuin valmiina tuotua kelloa.

EDMOND JAEGER

Edmond Jaeger oli hyvin kuuluisa ranskalainen mikromekaanikko ja kelloseppä, joka kehitti mittalaitteita Ranskan meri- ja ilmavoimien käyttöön sekä kelloja ja kellojen kuorirakenteita kellovalmistajille. Hän teki läheistä yhteistyötä Louis Cartierin kanssa ja oli mukana luomassa Cartier Santos, Tonneau ja Tank malleja. Edmond Jaegerin tekninen yhteistyökumppani oli sveitsiläisen kelloseppä Jacques David LeCoultre, joka toteutti Jaegerin suunnittelemat koneistot LeCoultre & Cie:n tehtaalla. Pitkän yhteistyön jälkeen yritykset yhdistyivät vuonna 1937 ja yritys otti käyttöön nimen Jaeger-LeCoultre.

 

Sold