18k IWC Ingenieur Automatic SL Perpetual 9240 vuodelta 1991, FULL-SET

Kuvaus

IWC INGENIEUR PERPETUAL

Harvinainen 18k IWC Ingenieur SL Perpetual Calender Moonphase vuodelta 1991. Ref. 9240-505-1. Full-set. Kellossa on alkuperäinen valkoinen tritium-kellotaulu ja osoittimet. Kellotaulussa on normaalien tunti-, minuutti- ja sekuntiosoittimen lisäksi kuukaudenpäivä, viikonpäivä, kuukausi, kuun vaihde ja vuosinäyttö numeroilla. Kellotaulun suojana on safiirilasi. 18k kultakuori on hyvässä kunnossa. Kuoren koko on 36,5mm.

Kellossa on IWC:n 3758 perpetuaali automaattikoneisto. Koneisto on suojattu magneettiverholla joka antaa sille 40.000 A/m suojauksen. Koneisto ja kello on kokonaisuudessaan juuri täydellisesti kunnostettu IWC:n tehdashuollossa.

Kellossa on mallin alkuperäinen integroitu 18k kultaranneke.

Kellon mukana tulee suuri puinen lukittava kellolaatikko, suojalaatikko ja huollon nahkainen matkakotelo. Laatikossa on alkuperäiset käyttöohjeet, takuutodistukset, huoltodokumentit, aiempia huoltotodistuksia ym. Mukana on myös lasiampulli, jossa on vaihdettavat vuosidigitaalit vuosille 22xx, 23xx ja 24xx.

Kellolla on IWC tehtaan huoltotakuu 12.2023 asti.

KURT KLAUS PERPETUAALIKALENTERI

Tässä kellossa on IWC:n 1980-90-luvun pääsuunnittelijan Kurt Klausin kehittämä perpetuaalikalenteri.

Kurt Klaus aloitti perpetuaalikalenterin kehitystyön vuonna 1975 ja valmis 18k valkokultainen ref. 5500 Lépine taskukello perpetuaalikalenterilla esiteltiin Baselin messuilla 1977.  Seuraavaksi hän sai tehtäväkseen kehittää vastaavan mekanismin automaatti rannekelloon.

Hän aloitti kehitystyön ja prototyyppien valmistuksen 1980-luvun alussa ja valmis kello esiteltiin Baselin messuilla Da Vinci Perpetual Calendar mallissa vuonna 1985. Koneisto oli sama cal.3758, mikä on käytössä myös meidän Ingenieur 9240 mallissa.

Kurt Klausin innovatiivinen perpetuaalikalenterimoduuli koostuu vain noin 80 osasta ja näyttää päivämäärän, päivän, kuukauden, vuoden nelinumeroisena ja kuun vaiheen. Älykäs mekaaninen ohjelma tunnistaa automaattisesti kuukausien eri pituudet ja lisää karkauspäivän helmikuun loppuun joka neljäs vuosi. Kuun vaiheen näyttö on niin tarkka, että se poikkeaa todellisesta kuun vaiheesta vain yhdellä päivällä 577 vuoden kuluessa. Kalenterin näytöt ovat täydellisesti toisiinsa synkronoituja ja niitä voidaan säätää helposti vain nuppia kiertämällä.

KALENTERIN SÄÄTÖ

Perpetuaalikalenteri asetetaan oikeaan päivämäärään nupin keskiasennossa. Nuppia kiertämällä kalenterin mekanismi siirtää samaan aikaan päivän, viikonpäivän ja kuunkierron. Kuukausi ja vuosi siirtyvät myös automaattisesti. Kalenterin kaikki näytöt ovat kiinteästi synkronoituja toisiinsa ja niitä ei voi säätää erikseen.

Käyttäjän tulee vain huomioida, että kalenterin päivämäärää ei voi siirtää taaksepäin. Jos epähuomiossa siirtää kalenteria liian pitkälle, niin kello pitää laittaa syrjään odottamaan kunnes kalenterin näyttämä päivämäärä ja todellinen päivämäärä kohtaavat.

Maaliskuun 1 päivä, vuonna 2100 kellon kalenterin päivämäärä ja kuunkierto pitää säätää uudelleen. Kuunkierto pitää säätää kohdalleen kerran 122 vuodessa. Siitä seuraava kalenterin säätö on edessä harmillisesti jo tammikuussa vuonna 2200, jolloin vuosisadan numerot tulee vaihtaa uusiin numeroihin. Nämä uudet numerot toimitetaan kellon mukana, kirjelakalla suljetussa lasiampullissa.

 

15 500,00 

1 varastossa

Payment methods