18k Cartier Tonneau XL CPCP 2802H vuodelta 2013

Kuvaus

18K CARTIER TONNEAU PRIVÉE

Hyvin harvinainen 18k punakultainen Cartier Tonneau XL 2802H “Cartier Privée, Cartier Paris” rannekello vuodelta 2013. Full-set, kaikki dokumentit, laatikot ja todistukset. Käyttämätön yksilö. Numeroitu malli: 203. Kuoren koko on 29,4mm x 43,4mm, 52 mm lug-to-lug.

Kellossa on Cartierin viimeistelemä, Jaeger LeCoultren ebauche:n pohjautuva manuaalivetoinen koneisto. Ranneke on Cartierin alkuperäinen alligaattoriranneke jossa on 18k Cartierin linkkulukko.

Kellon mukana tulee Cartier Privée kokoelmaan kuuluva kellolaatikko ja dokumenttikotelo. Kotelossa on Cartier Privée todistukset, Privée mallistokirja ja CD levy joka kertoo Cartier Privée mallistosta ja tehtaan historiasta.

Kellolla on 12kk huoltotakuu.

CARTIER TONNEAU

Cartierin ensimmäinen miesten rannekello oli 1904 kreivi Alberto Santos Dumontille erikoistilauksesta valmistettu rannekello. Tuo kello jäi aluksi vain yksittäiskappaleeksi, mallistoon se pääsi mukaan vasta 1911. Tätä ennen, ensimmäinen vakiomallistoon esitelty miesten rannekello oli Louis Cartierin suunittelema Tonneau -malli vuonna 1906. Tonneau nimi tarkoittaa tynnyriä, jonka sivuprofiilin toistuu tässä kellon kuoren muodossa. Ensimmäisessä Tonneau mallissa oli koneistona Edmond Jaegerin kehittämä ja LeCoultre & Cie:n valmistama manuaalivetoinen koneisto.

Kun Tonneau malli täytti 100 vuotta vuonna 2006, Cartier esitteli Tonneau XL mallin Privée kokoelmaan. Samoin kuin ensimmäisessä, myös XL juhlamallin koneston valmistus tapahtui Jaeger-LeCoultre:n tehtaalla.

XL mallia valmistettiin pieni sarja, oletettavasti 250kpl 18k punakultakuorella ja 100kpl platinakuorella. Nämä molemmat mallit ovat hyvin harvinaisia.

2019 Cartier toi Tonneau mallin uudelleen CPCP kokoelmaan. Nykyinen mallin hinta on 23.700€.

Sold