Kellojen arvonmääritys

Teemme kellojen arvonmäärityksiä asiakkaille monista eri lähtökohdista. Kun ostamme kellon liikkeen kokoelmaan, niin puhumme useimmiten sisäänostohinnasta. Tämä tarkoittaa kellon arvoa senhetkisessä kunnossa ennen huoltoa ja muita viimeistelytöitä.

Keräilijät voivat pyytää arvion koko kokoelmansa vakuutusarvosta tai vain yksittäisen kellon nykyarvoa. Perikunnat haluavat arvottaa koko kuolinpesän kellot ja vakuutusyhtiöt pyytävät arvioita vahingoittuneiden kellojen arvosta sekä uushankintahinnoista. Nämä arvot voivat kaikki poiketa toisistaan ja näissä kaikissa tapauksissa voimme auttaa.

RANNEKELLON ARVO

Rannekellojen arvon määritys perustuu seuraaviin asioihin:

  • kyseisen kellomallin kiinnostavuus markkinoilla
  • kellon alkuperäisyys (kellotaulu/osoittimet, kuori, koneisto, dokumentit)
  • kellon kunto (kellotaulu/osoittimet, kuori, koneisto)
  • kellon materiaali

Rannekelloille annamme maksuttoman arvon määrityksen, jos arvion pyytäjä tarjoaa sitä meille ostettavaksi. Arvio on suullinen ja perustuu yli 20 vuoden kokemukseen sekä sillä hetkellä tarkistettuun tietoon kellon arvostuksesta markkinoilla.

Kirjallisesti annetut arviot tai suullisesti annetut kellokokoelman arviot ovat maksullisia palveluita. Kirjallinen arvio yhdestä kellosta maksaa 68€ + ALV (84,32 sis alv). Kokoelman arvon määrityksen kustannukset sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Olemme kiinnostuneita ostamaan vain korkealaatuisia ja harvinaisia rannekelloja. Emme harrasta kellojen arviointia, se on osa palvelua jota tarjoamme.

VAKUUTUSARVIOT

Teemme vakuutusarvioita kelloille yli 20 vuoden kokemuksella. Arvio tehdään aina kirjallisesti ja se perustuu faktoihin koskien arvioitavan kellon kuntoa, sen tarvitsemia kunnostus/korjaustöitä ja markkina-arvoa. Vakuutusarvioissa on erityisen tärkeää, että arvio on puolueeton. Emme asetu vakuutusarvioissa kellon omistajan tai vakuutusyhtiön puolelle. Vakuutusarvio on aina maksullinen ja useimmiten vakuutusarvion maksaa vakuutusyhtiö. Kirjallinen arvio yhdestä kellosta maksaa 68€ + ALV (84,32 sis alv).

ARVIOT PERIKUNNILLE

Perikunnilla on joskus suurempi määrä kelloja joita pitää arvioida. Näissä tapauksissa teemme kirjallisen arvion koko kellokokoelmasta. Erittely ei ole yhtä tarkka kuin vakuutusarviossa, mutta arvot tulee erikseen määriteltynä. Kuolinpesien kanssa keskustelu siitä mitkä kellot ovat arvokkaita ja mitkä kannattaa kirjata tarkemmin käydään läpi huolellisesti. Voimme auttaa myös osituksessa, jotta kellot tulee jaettua oikeudenmukaisesti. Kokoelman arvon määrityksen kustannukset sovitaan aina tapauskohtaisesti.

KOMISSIOMYYNTI

Voimme ottaa sinun kellosi myös komissiomyyntiin. Tämä edellyttää, että kello on jo valmiiksi hyvässä kunnossa tai voimme sopia sen täydellisestä kunnostuksesta ennen myyntiä. Teemme ensin tutkimuksen kellon arvosta ja kunnosta. Myynnin valmistelu esim.kuorikunnostus ja valokuvaus tehdään ennen myyntiin laittamista. Myyntikomissio riippuu kellon arvosta. Tämä myyntitapa sopii hyvin arvokkaammille kelloille kun kellon arvo on 5000€ tai enemmän. Minimi myyntiaika on 3kk, tämän jälkeen sopimuksen mukaan.

Voimme myös järjestää arvokellokokoelman myynnin kansainvälisiin huutokauppataloihin. Hoidamme kaiken puolestasi, jotta myynti olisi sinulle mahdollisimman helppoa.

LISÄTIETOA KELLON ARVON MÄÄRITYKSESTÄ

Meille tuodaan kelloja tutkittavaksi joka päivä.  Suurimmassa osassa näistä tapauksista voimme antaa arvion heti asiakkaan odottaessa. Useat kellot ei ole arvokkaita ja niiden kanssa ei kannata tehdä välttämättä paljoakaan. Usein kuitenkin asiakas päätyy kunnostamaan kellon sen historian vuoksi. Kellon tunnearvo on usein huomattavan paljon suurempi kuin sen rahallinen arvo.

Välillä käy niin, että kello onkin normaalia harvinaisempi. Useimmiten voimme näissäkin tapauksissa antaa arvion heti odottaessa. Kerromme miksi kello on arvokas, mikä siinä on alkuperäistä, missä kunnossa kello ja tarviseeko se huoltoa. Keskustelemme huollosta ja sen kustannuksista. Jos omistaja niin haluaa, annamme tarjouksen kellon ostosta samaten. Joskus ostamme kellon, mutta paljon useammissa tapauksissa sovimme, että kello kunnostetaan omistajalle huippukuntoon. Lisätieto kellosta ja sen historiasta on monessa tapauksessa riittävä syy kunnostaa kello itselle ja siten jatkaa sen historiaa perheessä tai suvussa.

Sitten on tapauksia jotka eivät ole aivan itsestäänselviä, edes pitkällä kokemuksella. Tällöin otamme kellon tarkemmin tutkittavaksi. Tällöin tutkimme kellon valmistusvuoden, ref-numeron, lasisarjan, kellotaulun, osoittimet, kuoren,  nupin, takapohjan ja koneiston. Kaikkien näiden pitää kuulua yhteeen jotta kello olisi alkuperäinen kokonaisuus. Arvokellojen kanssa alkuperäisyys on kaikki kaikessa. Esimerkiksi 1950-60-luvun Omegan Speedmaster kuukellossa on hyvin suuri merkitys, että kaikki kellon osat ovat yhteenkuuluvia. On erittäin yleistä, että kelloa on sen historian aikana huollettu niin, että erityisesti kuoren/kellotaulun osia on vaihdettu. Esimerkiksi pelkkä takymetri-lasisarjan vaihto alkuperäisestä uudempaan, sinänsä aitoon tehdasvaraosa-versioon vie kellon arvosta useita tuhansia. Tätä on aina tapahtunut kaikille rannekelloille, ehkä eniten kaikista Rolexin ja Omegan eri malleille.

Myös kellon alkuperäisillä dokumenteilla on merkitystä kellon arvoon. Vielä 1990-luvulla kelloliikkeessä oli vielä normaalia, että uuden kellon ostaja halusi itselleen vain takuupaperit ja kellon käteen. Laatikolla, käyttöohjeilla ja muilla dokumeneteilla ei ollut juurikaan väliä. Tämä on vähitellen muuttunut ja ihmiset ymmrtävät dokumentaation arvon. Keräilykelloissa ja erityisesti uudemmissa arvokelloissa dokumenteilla on paljon merkitystä. Keräilykelliossa niitä on harvoin jäljelllä ja sen vuoksi yksilöt jossa dokumentit ovat olemassa ovat aina arvokkaampia. Kyse ei ole aitoudesta, se voidaan yleensä todeta kellon muista osista, vaan kokonaisuudesta. Full-set on se mitä kaikki keräilijät haluavat.
Uudemmissa arvokelloissa kysymys on vielä tärkeämpi. Markkinoille tulee koko ajan enemmän hyvin tehtyjä väärennöksiä joita on lähes mahdoton tunnistaa ilman kellon purkamista. Alkuperäinen (ja aito) dokumentaatio antaa turvaa. Ongelma on, että myös dokumentteja väärennetään, erityisesti Rolexin kohdalla.

Kiinnostuitko tai jäikö sinulle jotain kysyttävää? Ota meihin yhteyttä: