Omega Speedmaster 125 Chronometer

Kuvaus

Tämä kello valmistui juhlistamaan Omegan 125v. taivalta v. 1973. Kello oli erikoinen yksilö monella tavalla. Sitä valmistettiin vain 2000 kpl ja Lemania kehitti sitä varten oman kronografi koneiston. Koneiston pohjana oli Lemanian automaattikaliberi 1040, jonka käyntitarkkuutta parannettiin. Tämä uusi koneisto on mallitaan cal. 1041 ja sitä on käytetty vain ja ainoastaan tässä kellossa. Kellon 2000 kpl sarja jaettiin viiteen 400 kpl sarjaan jotka merkittiin kirjaimella a, b, c, d ja e. Kaikkia kelloja ei ilmeisesti numeroitu, mutta tästä kellosta löytyy numero B153. Eli kello on sarjanumeroltaan 553.

Tämä kello kuuluu myös niihin harvinaisiin kellomalleihin joita on käytetty avaruudessa. Speedmaster 125 mallia käytti avaruuslennolla venäläinen kosmonautti Vladimir Dzhanibekov v. 1978. Hän lensi Soyuz 27 kantoraketilla Salyut 6 asemalle ja palasi Soyuz 26 raketilla takaisin maahan. Tämä avaruuslento on harvinainen myös siksi, että mukana oli mekaaninen automaattikello. Automaattimekanismista ei avaruudessa ole kuitenkaan mitään hyötyä koska vaikuttava gravitaatiovoima on avaruudessa pääasiassa huomattavasti pienempi kuin maan pinnalla.

Kello on alkuperäinen suomikello. Mukana tulee myös harvinainen alkuperäislaatikko. Kello on täysin huollettu ja sille tulee 12kk huoltotakuu.

Sold