Heuer Autavia “Siffert” ref. 1163T

Kuvaus

Harvinainen Heuer Autavia 1163T “Siffert” 1972. Versio 6, sarjanumero 241… . Heuer-Buren cal.11 automaatti kronografikoneisto. Käyntivara 42h. Juuri täydellisesti kunnostettu. Kello on täysin alkuperäiskuntoinen. Kuori on virheetön ja täysin alkuperinen, ei hiontaa/kiillotusta. Alkuperäiset nupit ja painimet. Kuoren halkaisija n. 42mm.

Tämä malli tuli tunnetuksi kun sveitsiläinen F1 kilpa-autoilija Joseph Siffert aloitti yhteistyön Heuerin kanssa v.1969. Jo Siffert oli ystävystynyt Jack Heuerin kanssa ja toimi Heuerin lähettiläänä autourheilu piireissä. Hän oli Steve McQueenin hyvä ystävä ja innoitti hänet käyttämään Heuerin kronografeja. Steve McQueenin tiedetään käyttäneen tätä Autavia mallia Le Mansin elokuvan kuvauksissa (kuva) vaikkakin McQueenin “weapon of choise” oli Heuer Monaco.

Jo Siffert tuli hyvin köyhistä oloista ja todellinen “self-made-man”. Kovalla työllä, ilman suurten sponsorien tukea hän kehittyi kilpa ajajana kunnes nousi kuuluisuuteen voittaessaan brittien Grand Prix kilpailun Brands Hatchissa v.1968. Brands Hatchin jälkeen hän siirtyi ajamaan Porschea voittaen vielä samana vuonna Daytonan ja Sebringin kilpailut. Jo Siffert kuoli v.1971 Brands Hatchissa Victory Racessa kun hänen kuljettamansa BRM törmäsi seinään vahingoittuneen ripustuksen vuoksi ja syttyi palamaan. Hän oli kuollessaan vain 35 v.

Hyvä artikkeli Jo Siffertistä ja Autaviasta kuvien kanssa löytyy Hodinkeen artikkelista.
Toinen mielenkiintoinen kirjoitus on Autoweek lehden artikkelissa.

Lisätiedot

Paino 0,2 kg (kilogramma)