Harvinainen Certina DS-2 Super PH500M sukeltajankello

Kuvaus

CERTINA DS-2 Super PH500M

Harvinainen Certina DS-2 Super PH500M sukeltajankello vuodelta 1969. Ref. 5801 123. Ammattisukeltajan malli, jota US.Navy ja NASA käytti TEKTITE I ja TEKTITE II sukelluksilla. Täysin alkuperäinen ja hyväkuntoinen kokonaisuus. Certina cal. 25-651 koneisto on huollettu 2017. Kellon mukana tulee myös harvinainen Certinan alkuperäinen teräsranneke sekä uusi järeä kumi-tropic ranneke. Kuoren koko on 43 x 48 x 16.5 mm.

TEKTITE I (1969) sukellus oli Yhdysvaltain laivaston projekti. Yhdysvaltojen Virgin saarille, Great Lameshur lahteen oli rakennettu 15m syvyyteen kahdesta painesylinteristä muodostuva majoitus/tutkimus yksikkö, johon neljä sukeltaja-tiedemiestä majoittui 60 päivän ajaksi.  Laivaston tarve oli tutkia paineen aiheuttamia pitkäaikaista biologisia vaikutuksia ihmiselle paineistetussa tilassa ja dekompression aikana.  Kellovalmistajista Certinan lisäksi mukana kokeilussa oli myös Rolex. Testattavana oli ensimmäiset helium venttiilillä varustetut Sea Dweller mallit. Näitä testattiin ilmeisesti vain kuivissa olosuhteissa paineistetussa sukelluskellossa sekä silloin kuin tiedemiehet olivat edustustehtävissä. Aina sukellustehtävissä käytettiin järeämpään käyttöön suunniteltua työkalua joka oli TEKTITE sukelluksilla Certina PH-500M.

TEKTITE II (1970) sukellus oli Yhdysvaltain laivaston ja NASA:n yhteisprojekti. Merentutkimuksen lisäksi tarkoitus oli tutkia ihmisen selviytymistä paineistetussa ahtaassa tilassa josta ei ole poispääsyä. NASA halusi tutkia miten ihminen käyttäytymistä poikkeusolosuhteissa, kuten avaruuslennoilla. TEKTITE II sukellusryhmä muodostui viidestä naisesta joista neljä oli merentutkimukseen erikoistuneita ja yksi toimi habitatin insinöörinä.

4 850,00 

1 varastossa

Payment methods